Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1270
1270

У бомбосховищі ЗАЕС розмістили понад 600 мобілізованих і курсантів з рф

У бомбосховищі ЗАЕС розмістили понад 600 мобілізованих і курсантів з рф

Окупанти в Енергодарі разом з Росатомом продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. На покрівлі п’ятого енергоблоку вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал зі спецкорпусів потрапляє безпосередньо до енергоблоків. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Водночас на Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з рф. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту.

Крім того, рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Такі дії росіян є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки.

Енергоатом нагадує, що окупанти відмовили в доступі до сховища і українському персоналу, і присутнім на майданчику станції представникам МАГАТЕ.

Вчергове закликаємо світове співтовариство якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризації станції та поверненню її під повний контроль України! Це врятує світ не тільки від ядерної, а й від масштабної екологічної катастрофи! – йдеться у повідомленні Енергоатому

Інші новини ЗАЕС:

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×