Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1211
Без категорії
1211

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

В этом году новогодних «подснежников» на улицах Марганца стало меньше – медики

Співробітники екстреної медичної допомоги Марганця розповіли про те, як проходить їх робота на зимові свята у цьому році. Інформацію оприлюднено на сторінці Марганецької міської ради, передає Nikopolnews. Зокрема, медики стверджують, що «пролісків» на вулицях Марганця було у цьому році менше.

«Пролісками» співробітники екстреної медичної допомоги називають людей, які перебравши спиртного, «відпочивають» у снігових кучугурах. Медики пов’язують зменшення кількості таких пацієнтів із тим, що у Марганці віднедавна заборонено продавати алкоголь уночі. Таке рішення перед новим роком прийняла Марганецька міська рада, за що співробітники “швидкої” дуже вдячні владі.

Це гарна новина. А про те, що засмучує медиків, розповів завідувач підстанції «Екстреної швидкої медичної допомоги міста Марганця» Володимир Грабовий.

Дуже засмучує той факт, коли під час виклику «швидкої» пацієнт навмисно називає іншу причину хвороби, знаючи, що хворий на ковід. Справа в тому, що бригада «швидкої» повинна бути у захисному одязі, коли вирушають до хворих на коронавірус. А коли медиків ставлять перед фактом, ті, хто їх викликав, не бажають розуміти, що наражають на небезпеку і медичну бригаду, і тих, до кого вони далі поїдуть на виклики. Дуже прикро, що такі випадки не поодинокі, – зазначив Грабовий.

Робота медиків «швидкої» важка. І не тільки фізично, але і морально. Регулярно доводиться стикатися з людським болем, розпачем, трагедіями.

Сьогодні вночі, на превеликий жаль, серцево-легенева реанімація виявилася неуспішною. 43-річний чоловік, який мав складне ураження легенів, важку пневмонію – не вижив. Дуже страшно, коли на очах медиків помирає людина, – поділився Володимир Грабовий (від редакції – розмова відбувалася декілька днів тому).

А фельдшер Тетяна Маляр розповіла про один із випадків, на який була викликана її бригада, а також співробітники поліції. Ситуація для цих служб – знайома до болю. Любителі «зеленого змія» не розрахували свої сили. Під час сварки чоловік наніс жінці черепно-мозкову травму. Внаслідок чого вона була госпіталізована.

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

Станцією «швидкої» відбувається маршрутизація хворих до інших лікарень: Дніпровського кардіоцентру, лікарні ім. І. Мечникова, Нікопольської лікарні № 4 тощо. Минулого року на станції відбулося повне оновлення автопарку. Автомобілі «швидкої» повністю укомплектовані сучасною апаратурою: киснем, електрокардіографами, дефібриляторами, пристроями для підігріву розчину, комплектами ношів, пневмоматрасами тощо. В автомобілях є навігація, а всі 4 бригади отримали нові смартфони та фірмовий демісезонний одяг, – діляться у Марганці і хорошими новинами.

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

Згадала про позитивне і молода фельдшер Ірина Піскунова, яка всього 4 роки працює на «швидкій». Їй довелося приймати пологи прямо в машині.

Це було для мене вперше. І, звісно, я дуже хвилювалася, але, не зважаючи ні на що, зробила все від мене залежне для того, щоб народився малюк. На світ з’явився хлопчик. У такі моменти відчуваєш наскільки важка, необхідна та важлива наша робота. Адже, як приємно на душі і радісно на серці від того, що ти допомагаєш людям і чуєш «дякую» за свою роботу, – розповіла дівчина.

У цьому році новорічних «пролісків» на вулицях Марганця стало менше – медики

Дякуємо медикам за їх працю і бажаємо усім безпечних свят!

На Донбасі в новорічну ніч загинув військовий медик з Дніпропетровської області

У Нікополі першою у новому році народилася дівчинка Лукія

У Нікополі в новорічну ніч поцупили три люки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×