Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3006
3006

В районі Червоногригорівської ОТГ критично знизився рівень води у Каховському водосховищі

В районі Червоногригорівської ТГ критично знизився рівень води у Каховському водосховищі

В районі Червоногригорівської ОТГ критично знизився рівень води у водосховищі, але мешканців просять не панікувати. Абонентів КП «Дніпро» попросили зробити запас питної води. Відповідне повідомлення з’явилося сьогодні, 10 січня, зранку у Фейсбук-спільноті “Червоногригорівська селищна територіальна громада”, передає Nikopolnews.

Інформація стосується, в першу чергу, жителів Придніпровського старостинського округу та частини смт Червоногригорівка – абонентів КП “Дніпро”.

Просимо зробити запас питної води в басейни, бочки та пляшки, приблизно на тиждень. Ситуація з пониженням рівня води в Каховському водосховищі набуває катастрофічних наслідків. Сьогодні вночі рівень води знизився на 20 см, та загалом понизився на більш як 2 метри! Насосна станція КП “Дніпро” всякими методами ще змогла закачати сьогодні воду в водопровідну мережу, але це може кардинально змінитися щогодини. Тому переконливо просимо запастись водою. За можливості передайте тим, хто не має змоги прочитати це в соцмережах (літнім людям), – йшлося у ранковому повідомленні 10 січня.

Підкреслюється, що спуск води відбувається по невідомим причинам, тому поки ситуація на тому березі водосховища напружена – відток води може продовжуватись. Водозабірники комунальних підприємств ще справляються, але до стабілізації ситуації людей просять тримати в контрольному стані свої запаси питної води. При зміні обставин буде повідомлено додатково.

Критично знизився рівень води у Каховському водосховищі, але відставити паніку

Увечері 10 січня на сторінці громади з’явилося ще одне повідомлення, у якому просять не панікувати мешканців селища Червоногригорівка – абонентів КП «Лиман». Адже їм нічого не загрожує – вони будуть отримувати питну воду у звичному режимі, навіть якщо вода впаде на 2-3 метри.

Мешканців просять не поширювати плітки і «страшилки» про те, що «не буде води 10 днів» тощо.

В районі Червоногригорівської ОТГ критично знизився рівень води у Каховському водосховищі

Фото берегової лінії с.Придніпровське

До речі, майже всі знають, де набрати води з місцевого джерела, також в критичному випадку я думаю органи місцевого самоуправління сумісно з депутатами щось вирішать і організують підвоз. Також вас не залишать без питної води і підприємці, які ту воду розвозять, та і в магазинах її повно, і в інтернет-магазинах бутильованої ще повніше. Це як з гречкою в АТБ і туалетним папером, коли здається що “казали, шо всьо…”, то вона знову з’являється на прилавках зі складу. Все буде, і вода з гречкою, і все загалом налагодиться. Не панікуйте, але на всяк випадок наберіть ще по відру. Бо в системі вже вода ледве біжить, насоси не справляться з охочми вимитись та вибритись перед сном. Додаю фото берегової лінії с.Придніпровське для розуміння ситуації. П.С. Не панікуйте, нас не зломити, ще ж буде і сніг – звернувся до земляків мешканець Червоногригорівської ОТГ Олександр Коваль.

В районі Червоногригорівської ОТГ критично знизився рівень води у Каховському водосховищі В районі Червоногригорівської ОТГ критично знизився рівень води у Каховському водосховищі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×