Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2809
Без категорії
2809

У Марганці зростуть тарифи на воду і вивіз побутових відходів

В Марганце повысят тарифы

У Марганці зростуть тарифи на воду з 1 січня 2022 року. Також у новому році подорожчає вивіз твердих побутових відходів. Відповідні рішення затвердили на засідання Марганецького виконкому 8 грудня, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на офіційний сайт Марганецької міської ради.

Зазначається, що за поточний рік з міського бюджету для водоканалу Марганця було виділено близько 15 млн грн фінансової підтримки, у тому числі на погашення заборгованості за електроенергію перед ДТЕКом. Ріст цін на енергоринку України щоразу збільшується. Тому підняття тарифу вимушений крок, однак, він необхідний для того, аби стратегічне підприємство міста міськводоканал працювало. Наприклад, ще у серпні ціна за електроенергію становила – 2.56 грн за 1кВт, серпень – 3.09 грн; жовтень – 3.77 грн, а вже у листопаді – 4.40 грн.

З 01 січня розпочнуть діяти нові тарифи зі сплати за водопостачання та водовідведення для населення трьох громад, які обслуговуються Марганецьким водоканалом.  Зауважується, що для населення Марганецької територіальної громади прийняті зменшені тарифи з урахуванням виплат з міського бюджету до повної собівартості. Для Томаківської та Мирівської територіальних громад прийняті екномічно обгрунтовані тарифи, які є вищими, ніж у Марганці.

На сайті Марганецького водоканалу раніше було оприлюднено оголошення про намір підвищити тарифи з 1 січня 2022 року. Згідно оприлюднених даних, вартість водопостачання і водовідведення разом для марганчан становитиме майже 46 гривень за куб. А для мешканців Томаківської і Мирівської ОТГ тільки водопостачання коштуватиме 40,74 грн. за куб.

У Марганці зростуть тарифи на воду і вивіз побутових відходів

Також виконком Марганця затвердив підвищення тарифів на вивіз побутових відходів, що здіснюється тут, як і у Нікополі, компанією ТОВ «Дніпрокомунтранс».

Прийняттю цього рішення передували численні переговори міського голови та його заступників з представниками ТОВ «Дніпрокомунтранс», яких також запрошували і на зустріч з головами квартальних комітетів і головами ОСББ та ЖБК.

Останній раз ціну за вивезення ТПВ перераховували у 2018 році. Тому, на сьогодні цей тариф є економічно не обгрунтованим. Тож, враховуючи вищевикладене, з 1 січня змінюється ціна за вивіз твердих побутових відходів до 27.08 грн (для мешканців багатоповерхових будинків) та 27.55 грн (для мешканців приватного сектора).

У Нікополі подорожчає вода: нові тарифи винесено на громадські обговорення

Тарифи на “комуналку” в Нікополі за листопад

Басейн у Марганці почали ремонтувати у рамках «Великого будівництва»

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×