Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
572
572

У Покрові Заслуженому вчителю виповнилося 102 роки (фото)

У Покрові Заслуженому

У Покрові Почесному громадянину Заслуженому вчителю Неонілі Горбенко виповнилося 102 роки. Її привітав міський голова Олександр Шаповал, передає Nikopolnews.

«День народження Неоніли Киріянівни, Заслуженого вчителя, Почесного громадянина міста, це не просто дата, можливість для її учнів та всіх, хто знає цю унікальну людину, поздоровити дорогого серцю педагога і поринути у теплі спогади. Її життя, то історія країни й міста, а ще численних покровчан, які з гордістю можуть сказати, що шанований вчитель виховала декілька поколінь родини», – йдеться у повідомленні.

Близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад сорока у СЗШ№2. Усе життя Неоніли Киріянівни пов’язане зі школою, яка була та залишається її Всесвітом. Вона закінчила педшколу у 1941-му. Друга світова стала для молодого вчителя страшним випробуванням.

У Покрові

У1944-му, одразу після звільнення краю від окупантів, зайшла до шкільного класу. Молода вчителька працювала в Крутенській неповній школі, яку згодом очолила. Потім були школи Новософіївки, Покровського і молоде місто гірників, що стало її долею. Неоніла Киріянівна пішла на заслужений відпочинок у 89 років. Віона продовжувала допомагати дітям опановувати секрети математики.

«Це велике щастя, що такі люди – серед нас! Неоніла Киріянівна закладала підгрунтя освітянської справи, виховала тисячі учнів, життя цієї унікальної людини – то історія Покрова, його гордість!», сказав Олександр Шаповал

Неоніла Киріянівна пережила Другу світову, на її долю випала ще одна війна…Вона впевнена, що її рідна країна поборе зло, бо світло завжди перемагає.

«У свій день народження вона говорила саме про це, а ще про своїх учнів, про рідне місто і про школу, яка залишається головним сенсом життя», розповіли у міській раді.

У Покрові Заслуженому вчителю виповнилося 102 роки: фото

У Покрові

У Покрові

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×