Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
544
544

Вчителька з Нікопольщини отримала грант 200 тисяч і взяла участь в ефірі “1+1” (відео)

Вчителька з Нікопольщини отримала грант 200 тисяч і взяла участь в ефірі "1+1" (відео)

Вчителька з Нікопольщини Катерина Корзун отримала грант у розмірі 200 тисяч гривень від KSE Foundation за підсумками участі у національній премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. А напередодні оголошення результатів всеукраїнського конкурсу вона відвідала прямий ефір “1+1”, де розповіла про специфіку роботи в сільській школі в умовах війни – на прифронтовій території.

Nikopolnews нагадує: Катерина Корзун – уродженка Нікополя. Вона працює директоркою Олексіївського ліцею, де викладає українську мову і літературу.

Пані Катерина увійшла до ТОП-10 кращих вчителів України, беручи участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine 2024. Потрапивши таким чином до фіналу, боролася за перше місце. Вчора, 5 жовтня, напередодні Дня Учителя в Україні, було оголошено результати конкурсу. І стало відомо, що освітянка з Нікополя отримала спецвідзнаку KSE Foundation у межах грантової програми #TalentsForUkraine. Вона стала однією із трьох STEM-педагогів, яких було відзначено грантом у розмірі 200 тисяч гривень.

Грант отримали:

  • Катерина Корзун, вчителька української мови та літератури з Нікопольщини, яка руйнує стереотипи про сільську школу та вміє знайти STEM-проєкти у поезії Шевченка.
  • Ярослав Федько з міста Дніпро — вчитель фізики з унікальним досвідом, який почав кар’єру як інженер медичного обладнання. У своїй освітній практиці він використовує інноваційні методи, зокрема платформи для гейміфікації та набори для робототехніки.
  • Лариса Романишин зі Львівщини. З початком повномасштабної війни вона долучилася до волонтерського проєкту «School to Go», аби навчати українських дітей за кордоном.

Вчителька з Нікопольщини отримала грант у 200 тисяч гривень і взяла участь в ефірі

Хто став кращим вчителем України-2024

Вперше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглись, і це справжній момент єднання! – коментують організатори

Головною переможницею національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024 стала вчителька початкових класів з Івано-Франківська — Леся Павлюк, яку також обрали й українців під час опитування на Дія.Освіта.

Вперше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглись, і це справжній момент єднання! – коментують організатори

Вперше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглись, і це справжній момент єднання! – коментують організатори

Вперше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглись, і це справжній момент єднання! – коментують організатори

Катерина Корзун взяла учать в ефірі “1+1”

Напередодні оголошення результатів конкурсу Катерину Корзун запросили до участі у прямому ефірі “1+1” на телемарафоні.

Отримала неймовірний досвід. Прямий ефір “1+1” в рамках телемарафону Єдині новини. Про виклики в роботі вчителів в умовах дистанційного навчання, про підтримку дітей під час війни – прокоментувала свою участь у програмі мешканка Нікопольщини

Під час ефіру вона розповіла, з якими викликами стикаються педагоги і діти під час війни, коли школа знаходиться на прифронтовій території, де тривають активні бойові дії.

Спочатку ковід, потім війна… Довгий час діти змушені навчатися дистанційно. За словами пані Катерини, у її школі є діти, які жодного разу не бачили « в живу» своїх вчителів та однокласників. Адже розпочинали вони своє навчання онлайн під час коронавірусу, а продовжують під час війни.

На Нікопольщині не вщухають бойові дії, але життя триває, і вчителі намагаються робити усе можливе, аби діти отримували якісну освіту навіть в таких умовах.

Ми намагаємося бути острівцем стабільності для дітей, – каже Катерина Корзун. – Якою б важкою не була ніч, якими б не були обстріли, вранці я вмикаю камеру, виходжу в онлайн, і починається урок. Я обов’язково питаю дітей про те, який у них настрій, як вони почуваються. Вважаю, що це дуже важливо

За словами пані Катерини, більшість учнів Олексіївського ліцею залишаються жити вдома. Але навіть серед тих, хто виїхав з батьками у більш безпечні регіони України, є ті, хто навчається дистанційно у рідній школі. Хоча мають можливість відвідувати навчальні заклади очно.

Батьки вважають, що так для дітей буде комфортніше. Знайомий колектив, знайомі педагоги. Дитина, вже пережила стрес у зв’язку із бойовими діями. І, на думку батьків, нова школа – це буде зайвий стрес для неї. Тому залишаються. Хочеться емоційної стабільності… – пояснює директорка ліцею

Також Катерина Корзун зазначила, що організувати очне навчання в Олексіївці поки що не можна. Але там створюється безпечний освітній простір в укритті, де зможуть проводитися певні заходи для батьків та учнів, аби хоча б трохи вийти з суцільної дистанційки.

До речі, ми писали про це ТУТ.

Коментуючи свою участь у конкурсі, пані Катерина розповіла, що це вже третя спроба для неї. Але в цьому році була особлива мотивація. Хотілося привернути увагу до сільській шкіл, які працюють в умовах війни.

Хотілося показати всім: ми маленькі, але ми є. Ми робимо дуже багато і у нас талановиті діти, – каже вчителька

Ми вітаємо Катерину Корзун з високими досягненнями! Радіємо, що її робота отримала визнання на всеукраїнському рівні.

На відео «1+1» Катерина Корзун з 10:45

Ще новини Нікополя і району: З Нікопольщини та Дніпра: двоє вчителів з області потрапили у ТОП-10 найкращих

А також: Освіта у Нікополі під час війни: скільки залишилося дітей, вчителів і вихователів, яка зарплата, як триває процес

 

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу