Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1632
1632

Чи вистачить води у річці Ревун для Червоногригорівської громади і чи безпечно з неї пити (відео)

Чи вистачить води у річці Ревун для Червоногригорівської громади і чи безпечно з неї пити (відео)

Чи вистачить води у річці Ревун для Червоногригорівської громади і чи безпечно з неї пити. Про це та інше розповів начальник Томаківської експлуатаційної дільниці Нікопольського управління захисних масивів дніпровських водосховищ Леонід Канищев. Відео інтерв’ю з ним оприлюднила Червоногригорівська громада, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, після зникнення Каховського водосховища саме Річка ревун стала рятівницею для частини Червоногригорівської громади. Мешканцям вдалося побудувати водопровід і качати з нею воду для селища.

Тепер людей, звісно, хвилює, чи безпечна ця вода і чи вистачить її надовго.

У Червоногригорівській громаді розповідають, що останні півтора роки, поки не працюють фабрики, які розташовані впродовж течії, у річці не гине риба, а вода не змінює колір на білий і не тхне як раніше.

Тому є можливість з цієї річки брати воду для населення, як для питних так і для технічних потреб.

Річка Ревун наповнюється з підземних джерел, з паводкових вод, а також отримує дебет з річки Томаківка та інших водойм, таких як затоплені кар’єри.

Чи вистачить води у річці Ревун для Червоногригорівської громади і чи безпечно з неї пити (відео)

За словами Леоніда Канищева, води у річці цілком достатньо для того, щоб задовольнити потреби громади.

В ході бесіди, стало зрозуміло, що для забезпечення населених пунктів Червоногригорівської громади води там більше чим достатньо. Тому маючи такий резерв, є надії на реалізацію майбутніх сміливих проєктів¸– йдеться у повідомленні Телеграм-каналу Червоногригорівської громади

Детальніше про те, скільки саме води прибуває в Ревун і як швидко це відбувається, а також про статистику перекачування в колишнє Каховське водосховище, дивіться у відео із записом інтерв’ю з Леонідом Канищевим.

Чи вистачить води у річці Ревун? (відео)

Інтерв'ю з начальником Томаківської насосної станції, щодо наповнення річки РевунІнтерв’ю з начальником Томаківської насосної станції, щодо наповнення річки Ревун

Ще новини Нікопольщини: «Реалізуємо зухвалий план»: яка ситуація з водою у Червоногригорівській громаді станом на 21 червня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×