Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1045
1045

Замах на вбивство жінки і дитини на Нікопольщині: підозрюваного затримали у Полтавській області

У Полтавській області затримали 25-річного підозрюваного у замахі на вбивство жінки і дитини на Нікопольщині.

У Полтавській області затримали 25-річного підозрюваного у замахі на вбивство жінки і дитини на Нікопольщині.

Про це повідомляє Національна поліція Дніпропетровської області, передає Nikopolnews.

Оперативники поліції Полтавщини затримали мешканця Дніпропетровщини, причетного до замаху на умисне вбивство жінки та дитини.

Інформація про розшук 25-річного чоловіка, який вчинив замах на умисне вбивство жінки та дитини, надійшла до поліції Полтавщини від колег з Дніпропетровської області. У повідомленні зазначалося, що 8 липня в Нікопольському районі сусідньої області чоловік вчинив замах на вбивство жінки та дитини, підірвавши бойову гранату. Поранених доставили до лікарні. Після вчинення злочину чоловік втік та переховувався. Поліція Полтавщини одразу долучилася до пошукових заходів фігуранта.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, зазначив:

 «Отримавши повідомлення від колег із сусідньої області ми одразу включились в роботу. У ході оперативно-розшукових заходів ми отримали інформацію, що правопорушник може переховуватися на території Полтавщини. Тож, ми спланували спеціальну операцію, до якої залучили досвідчених оперативників карного розшуку, працівників інших оперативних служб обласного апарату, працівників Полтавського райуправління, кінологів зі службовими собаками та працівників батальйону поліції особливого призначення. Під час реалізації спланованих оперативних заходів нам вдалося визначити місцеперебування фігуранта та затримати його при спробі виїзду в іншу область. Дякую кожному поліцейському, хто брав участь у цій операції, за мужність та високий професіоналізм».

Наразі затриманого чоловіка передано працівникам поліції Дніпропетровщини для проведення необхідних слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за статтею 15 та статтею 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрюваний – військовий.

Замах на вбивство жінки і дитини на Нікопольщині: що про це відомо

На Нікопольщині розшукували військового, який підірвав дружину і її дитину. Відповідне орієнтування поліції оприлюднювали на офіційній Фейсбук-сторінці Мирівської громади.

У тексті орієнтування було сказано, що подія сталася у селі Преображенка Томаківської громади 8 липня 2024 року.

8 липня 2024 року близько 23:30 годині Біловус Роман Богданович, 30.06.1999 р.н., який проживає за адресою: Нікопольський район, Томаківська ТГ, с. Преображенка, вул. Центральна, буд. 109, військовослужбовець, солдат, ВЧ Л0536 (відповідно до інформації ВСП перебуває в СЗЧ з 24.03.2024 року), прийшов за вказаною адресою та, зайшовши до будинку, витягнув за волосся свою дружину Біловус Лізу Іванівну 31.11.2000 р.н. з будинку на проїзну частину вулиці Центральної поблизу буд. 133, де, поваливши на асфальт, почав її душити та в послідуючому кинув на дорогу під ноги потерпілої невстановлену гранату, яка розірвалася.

Поблизу місця підриву біля вхідних дверей в будинок знаходилась малолітня донька потерпілої Біловус Л.І. – Федорук Мілана Віталіївна, 25.02.2019 р.н., після чого останній залишив місце події та зник у невідомому напрямку (місцезнаходження останнього встановлюється), в результаті вибуху гранати потерпілі отримали тілесні ушкодження:

  • Біловус Ліза Іванівна, попередній діагноз: діагноз: ЗЧМТ, наслідки мінно-вибухової травми, осколкові поранення лівої нижньої кінцівки та грудної клітини, садна лоба;
  • (донька Біловус Лізи Іванівни) Федорук Мілана Віталіївна, діагноз: наслідки мінно- вибухової травми, осколкові поранення правого плеча.

Подію зареєстровано до ЄО 3262 від 09.07.2024 року відділення поліції № 3 Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, відомості внесено до ЄРДР № 12024041590000146 від 09.07.2024 року за ч. 2 ст. 15. п.п. 1,2, 5 ст. 115 КК України.

На Нікопольщині розшукують військового, який підірвав дружину і 5-річну дитину

Ще новини Нікопольщини: Розбив вікно і заліз до оселі: у Нікополі пограбували 93-річного дідуся

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×