Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19
19

Apple та Samsung захопили ринок смартфонів за підсумками 2023 року

Зображення5

В останній місяць року авторитетні портали та видання складають списки найпопулярніших смартфонів. Проаналізувавши декілька таких, стає зрозумілим, що попри вихід декількох дійсно потужних моделей цього року, виграти конкуренцію у великих корпорацій не вдалося.

Найпопулярніші моделі року

Консалтингова фірма Counterpoint Technology Market Research, яка займається дослідженням технологій, протягом 2023 року аналізувала кількість продажів та популярність смартфонів у всьому світі. За її даними, найпопулярнішим смартфоном у 2023 році став Iphone 14, причому несподіванкою це не стало, адже модель тримала першість протягом усього року. До речі, наступної моделі Iphone у рейтингу немає через надто короткий термін, який минув з її виходу. Втім, 14 модель за своїми технічними показниками все ще залишається актуальним девайсом для звʼязку і розваг – перегляду відео, соцмереж, завантаження великих ігор або азартних розваг, адже такі портали, як ВИП казино сайт чудово адаптовані для мобільних пристроїв.

До слова, Iphone у цьому році виявився беззаперечним лідером рейтингу. Окрім вже згаданої 14 моделі, наступні три сходинки рейтингу також за ними – 14 Pro, 14 Pro Max та 13 моделі. Зазначимо, що свої позиції мобільні телефони також зберігали протягом року, а Iphone 13 звершив 2022 рік у ролі лідера цього ж рейтингу.

Пʼять позицій з десяти займають різні моделі смартфонів Samsung, серед яких:

  • Galaxy A14;
  • Galaxy A14 5G;
  • Galaxy A54;
  • Galaxy A34.

Цікаво, що на відміну від Iphone, усі зазначені моделі зʼявилися на ринку лише в останньому кварталі 2022 року. Найочікуванішою з них стала модель Samsung A14 5G – перший квартал 2023 року вона розпочала із 9 сходинки, тоді як звичайний А14 спершу розташувався аж на 87 місці, але до кінця 2023 року обидві моделі пройшли шлях до 6 й 5 місця відповідно.

Єдиною білою вороною серед пари гігантів ринку виглядає смартфон Xiaomi Redmi 12C, ще на початку 2023 року перебував нижче 100 сходинку, але фінішував девʼятим.

Зображення6

Найкращі смартфони за версією Gizchina

Авторитетний китайський техно блог також поділився власними підсумками року, проте за основу браве не сухі цифри продажів, а склад декілька власних критеріїв. Наприклад, найкращою моделлю для покупки наприкінці 2023 року було обрано Samsung Galaxy S23 Ultra. Смартфон вийшов на початку року та одразу ж став одним із найпотужніших у лінійці. Автори рейтингу відзначають його продуктивність у всіх аспектах та потужний процесор Snapdragon 8 другого покоління.

Кращим серед Iphone у цьому році було обрано модель 15 Pro Max. Тут, власне, нічого особливого – серед лінійки новий Iphone він є найпотужнішим, а відповідно і найдорожчим. А от шанувальникам операційної системи Android китайські фахівці радять обирати Google Pixel 8 Pro, як найстабільнішу модель.

Є що обрати і серед бюджетних варіантів. Наприклад, Redmi Note 12 5G переміг у категорії “найкращий смартфон, вартістю до 300 доларів”, але в той самий час найкращим вибором за співвідношенням ціна/якість було названо вже згаданий вище Samsung Galaxy A54. Очевидно, цим можна пояснити і його 7 сходинку у рейтингу тих моделей, яку купували протягом 2023 року найчастіше.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×