Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
25
25

Балконні москітні сітки – особливості конструкції

Знімок екрана 2024 03 26 140911

Москітна сітка на вікні – звичайна справа і не є чимось особливим. Це головний бар’єр на шляху комах та дрібних тварин (птахів, кажанів, кішок) до вашої оселі. Але не лише віконні сітки використовують з метою запобігання проникнення небажаних гостей з вулиці.

Якщо у вас є балкон, його дверний отвір також не завадить оснастити москітною сіткою. Влітку не хочеться закривати балкон на ніч, особливо після денної спеки. Саме тому балконна москітна сітка стане справжньою знахідкою.

Особливості конструкції

З точки зору конструкції москітна сітка для балконних дверей майже нічим не відрізняється від віконних моделей. Вона має прямокутну форму, полотно виготовляється переважно зі скловолокна, а рамка – з алюмінієвого профілю.

Більше інформації на цю тему можна отримати за посиланням https://fabkom.com.ua/moskitnye-setki-ukr/sitki-dlya-balkonnih-dverej/, де також є можливість купити балконну москітну сітку за вигідною ціною.

І все ж таки москітна сітка для балконних дверей має певні відмінності у порівнянні з віконними моделями.

Перш за все, вона більша за розміром, відповідно – дорожча (майже у 2 рази). Крім того, балконна сітка має більш надійну рамкову основу (є центральна горизонтальна перегородка, необхідна для покращення жорсткості), що є конструкційною потребою великого за площею виробу.

Основні параметри балконної сітки

Комплектація москітної сітки на балконні двері може варіюватися залежно від необхідності. Класичне рішення – прямокутна розпашна конструкція з полотном на основі скловолокна. Сітка має кріплення на петлях (дві або три), з протилежної сторони є засувка або магніти. Для зручності відкриття використовується ручка (іноді дві).

Серед інших характеристик, на які слід звернути увагу:

  • розмір конструкції (стандартно 500х1500 мм.), залежно від розміру цільового дверного отвору;
  • величину комірки (1х1 мм. або 0,25-0,5х1 мм.);
  • колір сітки (білий, коричневий, антрацит тощо).

Також є можливість вибрати кількість ручок, наявність/відсутність ребра жорсткості, а замість скловолокна в якості основного матеріалу – полотно на основі нержавіючої сталі (модель антикішка), що буде актуальним, якщо у вас є домашні тварини і ви вимагаєте від сітки більшої міцності.

Слід зазначити, що балконні сітки виготовляють переважно під пластикові двері. Якщо у вас старі балконні двері, поставлені ще в радянські часи, стандартизовано виготовити москітну сітку для них важко, хоча і можливо. Для цього слід шукати виконавця, який працює з індивідуальними нестандартними замовленнями

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×