Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
646
646

Догляд за тату: добірка цінних порад

Догляд за тату: добірка цінних порад

Сьогодні татуюваннями нікого не здивувати: яскраві візерунки, що не змиваються, прикрашають тіла людей різного віку. За допомогою татуювання вже не можна виділитися з натовпу, адже культура татуажу має безліч прихильників по всьому світу.

Однак наразі малюнки на тілі несуть інше смислове навантаження: прикраса, приховування шрамів, парні татуювання, навіть медична інформація (цікавий факт: існують тату, що повідомляють про групу крові людини або наявність хронічного захворювання), нанесені на тіло перші малюнки дітей – погодьтеся, тепер татуювання складно назвати просто молодіжною дурістю. Сьогодні хочемо в деталях розповісти про те, як доглядати за тату* до повного загоєння.

Відразу після процедури

Протягом кількох годин після того, як майстер нанесе тату, зі шкіри виділятиметься так звана лімфа, що варто вважати адекватною відповіддю організму на механічне пошкодження дерми. Не варто лякатися, через 3-4 години процес припиниться.

Після того як виділення лімфи припинилося, акуратними рухами варто промити шкіру від мазі за допомогою теплої мильної води, і нанести ранозагоювальний засіб. Оптимально використовувати засоби на основі декспантенолу – наприклад, Бепантен. Вони чудово загоюють пошкодження, і мають помірний знеболювальний ефект. Крім того, речовина допоможе боротися із зайвою сухістю шкірних покривів. Повторювати нанесення Бепантен варто через кожні 4-6 годин, на ніч шар нанесення можна збільшити.

Через тиждень

На 5-6 день після відвідування тату студії, ви помітите, що шкіра почала лущати й відшаровуватися дрібними лусочками. Це нормальна реакція: лущення свідчить про те, що шкіра вчасно гоїться і турбуватися не слід. Однак у жодному разі не зривайте лусочки – вони повинні відшаруватись природним шляхом.

14 днів

Приблизно на цьому терміні лущення шкіри має повністю пройти, проте багато залежить від індивідуальних особливостей організму. На даному етапі пігмент фарби може здатися вам світлим – не варто турбуватися та грішити на неякісну роботу. Протягом 3-5 днів фарби ставатимуть яскравішими й набуватимуть свого остаточного відтінку. На цьому етапі можна відмовитись від використання Бепантен для загоєння, проте для отримання найкращого результату варто змащувати тату 1 раз на день кремом або маззю.

Через місяць

До настання цього терміну варто утриматися від відвідування лазні, сауни, солярію та засмаги під прямим сонячним промінням. Також не варто користуватися скрабами, робити пілінг на місці тату. Вкрай корисним буде використання протисонячного та зволожувального крему, який дозволить зберегти яскравість пігменту на довгі роки.

*За даним посиланням ви перейдете на вебсайт www.bepanthen.ua де, зокрема, міститься реклама лікарського засобу Бепантен. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×