Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6
6

Догляд за жирною шкірою обличчя: етапи та помилки

Догляд за жирною шкірою обличчя: етапи та помилки

Здорова, доглянута шкіра обличчя – це впевненість у собі, підвищення самооцінки, любов і прийняття себе. Досягти бажаних результатів щодо поліпшення стану шкіри під силу кожному.

Потрібен підбір правильного щоденного догляду, а для цього важливо розпізнати свій тип шкіри. Визначення типу дасть змогу підібрати продукти, які відповідатимуть потребам шкіри.

Як визначити, що у вас жирна шкіра обличчя

Перед тим, як почати підбір відповідної жирному типу шкіри доглядової продукції, потрібно точно зрозуміти свій тип. Можна звернутися по допомогу до кваліфікованого косметолога, який визначить його. Можна і самостійно впорається з цим завданням – перевіривши наявність таких ознак:

  • жирний блиск, зокрема в Т-зоні, який утворюється через надмірне виділення шкірного сала;
  • наявність чорних крапок, почервоніння і висипань;
  • розширені пори в ділянці підборіддя, чола і крил носа;
  • нерівний рельєф шкіри;
  • тьмяний колір обличчя, іноді навіть притаманний сіруватий відтінок;
  • відсутність ранніх зморшок.

Також є один нехитрий тест, який може допомогти визначити жирний тип шкіри. Для початку потрібно вмити обличчя стандартною пінкою або гелем, потім, не розтираючи, промокнути обличчя паперовою серветкою або рушником. Далі не варто використовувати протягом години жодних засобів. По закінченню часу обличчя потрібно промокнути косметичною серветкою – в зоні підборіддя, щік і чола. Якщо на серветці утворилися помітні жирні плями, тоді без сумнівів шкіра схильна до жирності.

Жирна шкіра – не привід впадати у відчай, головне підібрати відповідні засоби для догляду та правильну схему їх нанесення. Відмінно справляється з проблемами жирної шкіри професійна косметика Dr. Spiller. Вона являє собою дієве поєднання компонентів, яке дає видимий результат.

Етапи догляду за жирною шкірою обличчя

Догляд за жирною шкірою обличчя має бути комплексним і включати кілька етапів, кожен з яких вирішуватиме ті чи інші питання. Для зручності варто розділити на ранкову та вечірню рутину, оскільки в різні години вирішуються різні завдання.

Так, ранковий догляд має включати етап очищення – умивання м’якою пінкою або гелем, не використовуйте мило та інші агресивні лужні засоби. Обов’язковий пункт – тонік або лосьйон, варто віддати перевагу продукції, що звужує пори. І насамкінець – зволожувальний денний крем із легкою текстурою. У такий спосіб ми насичуємо шкіру необхідною вологою, підтримуємо зволоженість, сприяємо зміцненню захисного бар’єру епідермісу і не перевантажуємо щільними текстурами.

Що стосується вечірньої рутини, то тут варто почати з видалення залишків макіяжу, забруднень за допомогою міцелярної води, молочка або гідрофільної олії. Далі йде очищення м’яким гелем або пінкою. Також у цей час добре наносити концентровані відлущувальні засоби, наприклад, пілінги, маски або скраби. Для живлення та зволоження підійде нічний крем або маска.

Точково в місцях локалізації вугрів, прищів, чорних крапок можна використовувати, наприклад, спеціальний коректор із підсушувальним і протизапальним складом.

Комплексний щоденний підхід і правильно підібрані засоби здатні поліпшити стан шкіри та підтримувати її здоровий і сяючий вигляд.

Поширені помилки під час догляду за жирною шкірою обличчя

Правильно підібрана доглядова косметика, комплексний підхід у поєднанні зі здоровим способом життя неодмінно дадуть ефект, який буде помітний на обличчя. І ще важливо не припускатися помилок у догляді за жирним типом, не варто слухати сумнівні поради та вдаватися до крайнощів.

Існує такий міф, що жирну шкіру слід очищати до “скрипу”. Насправді це небезпечно і може призвести до “висушування” шкіри, руйнування захисного бар’єру, що в кінцевому підсумку ще більше сприятиме виробленню шкірного сала.

Ще один міф – жирна шкіра блищить і тому не варто її зволожувати. Але жирний блиск не дорівнює достатній зволоженості. Тут недостатнє зволоження шкіри сприяє інтенсивному виробленню шкірного жиру, оскільки так відбувається захист від втрати вологи.

Коли з’являються прищі, в жодному разі не потрібно їх видавлювати і застосовувати травмувальні скраби та інші агресивні ексфоліанти, так шкіра ще більше травмується, і погіршиться процес відновлення. Краще зняти запалення за допомогою роликового коректора або іншого SOS-засобу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×