Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19
19

Філософія сну: як матрац впливає на наше самопочуття і здоров’я

ьть

Ранок добрий, якщо доброю видалась ніч. Аби вдосталь відпочити і прокинутись у бадьорому настрої, треба створити правильні умови для сну. Ми не будемо говорити про температуру повітря та рівень освітленості у спальні чи важливість релаксуючих процедур — усе це не дасть потрібного ефекту, якщо людина спить на неякісному матраці.

У цій статті з’ясуємо, чи існує ідеальний матрац на ліжко і що він собою представляє.

Топ-3 вимоги до ідеального спального місця

Найкращим рішенням для сну вважаються ортопедичні, вони ж анатомічні, матраци. Це сучасні вироби, що відповідають наступним вимогам:

  • достатньо жорсткі — підтримують фізіологічне положення хребта, не провалюються;
  • поділені на зони — кожна частина тіла отримує оптимальну підтримку;
  • в міру м’які — повторюють контури тіла, знижують тиск на м’язи.

Простими словами, хороший матрац сприяє гарному розслабленню і підтримує тіло в анатомічному положенні. Після такого відпочинку людина прокидається бадьорою.

Матраци старого зразка (ватні чи навіть пружинні із залежним блоком) не дають подібного ефекту — після сну на них людина почувається «розбитою» і втомленою. Їх взагалі не рекомендується використовувати в сучасному світі.

Різновиди сучасних матраців на ринку

Сьогодні на ринку представлені два типи якісних виробів: пружинні і безпружинні матраци.

Перші підходять людям з масою тіла від 110 кг, а також тим, хто страждає на захворювання серцево-судинної системи чи органів дихання. Найпопулярніші у цій категорії – моделі із блоком незалежних пружин, кожна частина тіла отримує необхідну підтримку.

Другі мають більшу жорсткість і меншу висоту. Всередині немає пружин, лише кілька шарів безпечних матеріалів: латексу, пінополіуретану, кокосової койри. Жорсткі та спінені шари чергуються, тому спальне місце має ортопедичні властивості. Матеріали безпечні — не накопичують статичну електрику та пил, добре вентилюються, а значить, не підходять для розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Філософія сну: як матрац впливає на наше самопочуття і здоров'яКілька порад для вдалого вибору

У продажу представлені десятки моделей, відмінні за розмірами, конструкцією та іншими характеристиками. Щоб купити хороший матрац, врахуйте наступне:

  • людям з хворобами опорно-рухового апарату знадобиться консультація лікаря;
  • дітям підходять спальні місця середньої і високої жорсткості;
  • людям похилого віку потрібне в міру м’яке ліжко;
  • спортсменам теж необхідний жорсткий матрац;
  • універсальне рішення — моделі з регульованим рівнем жорсткості.

Якщо обрати між кількома варіантами складно, зверніться за порадою до продавця. У хороших магазинах радо надають кваліфіковані консультації.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×