Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16
16

Як написати SMS, що продають?

unnamed

Текстові повідомлення, що приходять на телефон (СМС) — це зручний, доступний та ефективний маркетинговий інструмент.

Його основні переваги — це швидкість та простота створення — за допомогою спеціалізованих сервісів або API розсилки SMS можна зробити самостійно за лічені хвилини, гарантоване отримання повідомлення — користувачу не потрібен ані доступ до інтернету, ані окремий месенджер чи застосунок.

Є й недоліки. Зокрема можна потрапити в спам, якщо не дотримуватись базових правил створення СМС-розсилок.

5 правил створення

Розглянемо основні принципи та приклади текстів СМС:

Простота та зрозумілість

СМС-повідомлення короткі та вичерпні. Отримувач має побачити текст і одразу зрозуміли меседж. Не потрібні англіцизми, вузькоспеціалізовані терміни та скорочення.

Наприклад, «Завдяки нашому новому продукту ваші дані будуть у цілковитій безпеці». Цей текст не дає достатньо інформації, щоб зрозуміти, про що йде мова. Що за продукт? Які дані? Як саме він гарантує безпеку?

Хороший приклад: «Захистіть свої конфіденційні файли за допомогою нашого нового хмарного сховища з шифруванням на рівні банку».

Повага

Потрібно розуміти грань між дружнім tone of voice та фамільярністю. До наявних клієнтів краще звертатись на ім’я або на ім’я та по батькові. З потенційними клієнтами ситуація інша. Навіть якщо ім’я людини відоме, не треба так звертатись. Адже виникає логічне питання: «А звідки вони його знають?», що наводить на різні неприємні думки.

Якщо стиль спілкування бренду з аудиторією неформальний, можна звернутись: «Привіт, друже» або просто «Привіт», більш офіційно достатньо просто привітатись «Доброго дня».

AD_4nXdphj2BK2aEK3nht-he0-giyQ0VknujeX6DKibD7A9ohrHyO5Bm9IM6k6WIbEwOMqMY-RXV7ZlUxjz63hSUtnBdIPAoUq7tNwper_RIXTEBf8mmaIjR7OXRoCtlwy0qxKaaqeWoF5fH3XC5jDbQLcE36hrV?key=vi1R9ypcHh6abaHq7kbkMA

Підпис

Щоб отримувач знав від кого надійшло повідомлення, компанія має зареєструвати альфа-ім’я. Це унікальна комбінація символів, яку використовують для ідентифікації відправника. Тобто те, що відображатиметься в полі «від кого».

Також варто додати коротке посилання на сайт. Його можна створити прямо на платформі для запуску розсилок, наприклад, на ADWISOR від Київстар. Можна додати клікабельний номер телефону. Це дасть змогу клієнтові відразу подзвонити на гарячу лінію.

Конкретика

Починати текст треба не з закликів на кшталт «Увага» або «Терміново», а одразу з пропозиції. В першому ж реченні потрібно зазначити суть: промокод, відсоток знижки, категорію товарів на розпродаж, адресу магазину тощо. Далі додати трохи деталей та посилання, за яким користувач зможе дізнатись повну інформацію.

Сегментація аудиторії

Не можна відправляти однакові повідомлення 18-річному студенту та 35-річній матусі двох дітей. Для кожного сегменту потрібно коригувати текст та формулювати пропозицію відповідно до його запитів. Варто ділити всіх клієнтів на групи за: віком, статтю, геолокацією, стилем життя тощо. Якщо інформація актуальна, користувач з більшою ймовірністю перейде за посиланням та зробить замовлення.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×