Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4
4

Як правильно обрати комплекс вітамінів для вагітних?

Як правильно обрати комплекс вітамінів для вагітних?

Як правильно обрати комплекс вітамінів для вагітних?

Вагітність потребує особливого догляду за своїм організмом – йому потрібна більша кількість корисних вітамінів та мінералів.

Адже частина з них буде спрямована безпосередньо до вашої майбутньої дитини. То ж жінки мають відповідально підходити до свого раціону та вживати якомога більше корисної їжі, скоротивши чи повністю прибравши шкідливу. Втім, навіть при найбагатшому раціоні не завжди можна отримати потрібну норму мікроелементів. У такому разі потрібні вітаміни для вагітних, які закривають усі дефіцити та насичують організм усім необхідним як і самій майбутній мамі, так і її дитинці.

Сьогодні на полицях аптек можна знайти десятки різних вітамінних комплексів для жінок, які очікують на дитину. Давайте детальніше розберемо, як вибрати потрібний варіант.

На що звертати увагу під час вибору вітамінів для вагітних?

Звичайні мультикомплексні вітаміни не завжди правильне рішення. Адже кожен організм – індивідуальний та потребує ретельного вивчення та аналізу. Саме тому лікарі радять перед прийманням будь-яких вітамінів чи мінералів для вагітних перевірити дефіцити – можливо, якогось конкретного мікроелемента вам сильно не вистачає.

Втім, є вітаміни, які вважаються обов’язковими для всіх жінок в очікуванні на малюка:

  • вітаміни: А, В6, В12, С;
  • фолієва кислота;
  • кальцій, магній, калій, йод.

Щоб обрати сам комплекс і правила його вживання, потрібно проконсультуватись із лікарем. Звертайте увагу на:

  1. Дозування – часто для вагітних норма вітамінів на день вища, ніж до вагітності.
  2. Дія вітамінів – визначтесь, для чого ви вживаєте мікроелементи. Так, наприклад, вітамін С запобігає появі розтяжок, Е – підтримує гормональний фон, йод позитивно впливає на розвиток центральної нервової системи дитини, кальцій допомагає сформувати кістки та зуби малюка тощо.

Як вибрати вітаміни для вагітних, згідно з триместром?

Ще один критерій вибору вітамінних комплексів – триместр вагітності. В різні періоди жінкам рекомендований особливий підхід для догляду за собою та дитиною.

У першому триместрі малюк активно росте та розвивається, закладаються внутрішні органи та системи. В обов’язковому порядку рекомендують вживати вітаміни B6, B12, фолієву кислоту, вітамін Е, який зміцнює плаценту, а також цинк і йод.

У другому триместрі з’являється потреба у залізі, яке попереджає анемію, а також у вітамінах С та А.

На останньому етапі вагітності, а саме під час третього триместру жінки часто відчувають фізичний дискомфорт, стає пересуватись, окрім того, з’являються неприємні симптоми: розтяжки, набряки, варикоз, підвищений тиск, проблеми з сечовипусканням тощо. У цьому випадку потрібно подбати про стан майбутньої мами та підготувати її до пологів. До комплексу вітамінів додаються мікроелементи, які нормалізують тиск, зміцнюють судини та суглоби. Також обов’язково вживати кальцій, щоб уникнути подальших проблем з зубами та кістками.

Користуючись перерахованими вище рекомендаціями, ви зможете без проблем підібрати потрібний набір вітамінів та мінералів, необхідний для періоду вагітності. Головне – обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, який призначить правильне

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×