Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
57
57

Як продовжити термін користування пральною машиною

413ff1fa3ff125a051312d2904d14964

Під час купівлі побутової техніки хочеться, щоб вона служила якомога довше. Особливо це стосується незамінної домашньої помічниці — пральної машини. Продовжити термін використання можливо, якщо дотримуватися правил її експлуатації та догляду.

Тоді пральна машина здатна впоратися з поставленими перед нею завданнями та слугувати впродовж 15 років.

Виробник та умови експлуатації

Строк користування автоматичною помічницею господарок залежить від багатьох факторів. Насамперед важлива якість побутового приладу. Щоб техніка працювала довго, потрібно купувати продукцію перевірених брендів — це може бути пральна машина Мілле або Вірпул, Самсунг тощо. Відповідальні виробники дбають про міцність усіх деталей і компонентів:

  1. корпуса;
  2. дверцят;
  3. барабана та його ребер;
  4. внутрішніх елементів.

 

Продовжити термін користування можна, якщо дотримуватися рекомендацій щодо правил експлуатації. Потрібно своєчасно та регулярно здійснювати очищення фільтрів, видалення відкладень, миття лотка для пральних засобів та ополіскувача. Також не можна перевищувати вказану максимальну вагу завантажених речей.

Якість води й засобів для прання

Під дією температури на внутрішніх елементах з’являється накип. Особливо якщо використовується вода, насичена солями й мінералами. Вони осідають маленькими частинками на нагрівальних пристроях. Згодом накопичення збільшуються та призводять до ламання побутової техніки. Запобігти цьому можуть фільтри для очищення води та своєчасне видалення накипу.
Пральні засоби потрібно використовувати згідно з вказівками на їхніх етикетках. Надмірна кількість залишається не тільки на елементах автоматичної машини, але й у волокнах тканини. У деяких моделей передбачена функція дозування мийних засобів — така побутова техніка сама відміряє норму, потрібну для циклу.

Правила обслуговування

Вагомий фактор — інтенсивність використання приладу. Що частіші цикли прання, то швидше зношуються деталі. Особливо коли «автомат» завжди працює в режимі повного завантаження. Виробники рекомендують систематично проводити діагностування стану пральної машини. Продовжити строк експлуатації допомагають також правильне обслуговування та ремонт (за потреби).
Щоби пральна машина працювала впродовж багатьох років, слід також стежити за відповідним вибором режиму, станом труб, чистотою всередині барабана. Запобігти появі плісняви можна, якщо після кожного циклу протирати гумові ущільнювачі та лоток для мийних засобів.
Відповідальне ставлення до пральної машини, як і дотримання правил користування, допоможуть збільшити строк експлуатації. Головне — вибирати перевірений бренд. Виробники, впевнені в якості своєї побутової техніки, дають гарантію і відповідають за справність роботи впродовж часу її дії.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×