Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
19
19

Як вибрати мобільний Wi-Fi роутер?

photo 2023 06 12 11 04 18

Часи, коли для підключення до інтернету потрібно було тягнути кабель, на щастя, безповоротно минули. Сьогодні ви можете під’єднатись до мережі в будь-якому місці.

І якщо для домашнього інтернету найчастіше використовуються стаціонарні модеми, то для віддаленої роботи оптимальним варіантом буде вибрати мобільний Wi-Fi роутер. Він дає змогу отримати доступ до інтернету в будь-якому місці, незалежно від наявності безкоштовної точки підключення до вай-фаю.

Особливості мобільного роутера

На відміну від дротових роутерів, мобільні варіанти працюють завдяки наявності сім-карти мобільного оператора, яка перетворює частотні хвилі в мережу. Компактні моделі є невеликими пристроями, що нагадують пачку сигарет або флешкарту. Усередині корпусу розташовані:

 

  • модем 4G, який ловить сигнал стільникового оператора для перетворення його на мережу;
  • модуль Wi-Fi (роутер) для роздачі бездротового інтернету;
  • акумулятор, який забезпечує роботу пристрою до 10 годин без необхідності підключення до електромережі.

 

Якщо раніше кишенькові пристрої забезпечували під’єднання лише одного гаджета, сучасні роутери можуть роздавати мережу на кілька точок.

 

Критерії вибору мобільного Wi-Fi роутера

Перш ніж купити пристрій даного типу, звертайте увагу на деякі моменти:

 

  • радіус дії — у середньому мобільні роутери роздають вай-фай на відстань до 10-15 метрів;
  • кількість портів;
  • стандарти Wi-Fi — більшість кишенькових моделей оснащуються лише стандартом 2,4 ГГц, проте є модифікації, які також підтримують 5 ГГц;
  • можливість підключення антени — наявність відповідного роз’єму дасть змогу покращити сигнал при перебуванні за містом;
  • наявність екрана — так ви зможете покращити налаштування, а також отримати необхідну інформацію про роботу роутера.

 

Також під час вибору пристрою звертайте увагу на місткість акумулятора. Чим вона більша, тим довше пропрацює роутер в автономному режимі. Віддавайте перевагу моделям відомих брендів, що спеціалізуються на випуску мережевого обладнання. Широкий вибір якісних роутерів від надійних виробників ви знайдете в інтернет-магазині Goodok, де зможете замовити все необхідне для підключення інтернету.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу