Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
31
31

Як зробити будинок енергоефективним з сонячними панелями

6613e83e0695f

В сучасному світі все більше людей надають перевагу створити енергоефективне житло. Для цього необхідно мати детально прорахований проєкт будинку, а також звернутись до кваліфікованих підрядників, які облаштують житло сонячними панелями, враховуючи особливості житла, а також кліматичні нюанси та особливості монтажу девайсів.

Компанія Controlmaster є лідером на ринку установки сонячних панелей. Менеджери не тільки допоможуть з організаційними питаннями, а й проконсультують, що варто враховувати, щоб отримати енергоефективний будинок.

Що впливає на енергоефективність будинку

Енергоефективне житло – це стандарт будівництва, який спрямований на:

  • скорочення витрат енергії;
  • мінімізацію тепловтрати будинком;
  • створення комфортного мікроклімату в будинку, а саме оптимальної вологості, температурного режиму і циркуляції чистого повітря.

На енергоефективність будинку впливає ряд чинників:

  1. Конструкція будинку, його розташування відносно сторін світу.
  2. Вибір матеріалів при будівництві.
  3. Енергозаощаджувальні прилади та їх свідоме використання.
  4. Створений мікроклімат в оселі.

На етапі будівництва слід врахувати конструкцію стін, розміри вікон і які склопакети мають бути встановлені. Також потрібно виконати якісне утеплення будинку і фундаменту.

Побутові прилади, освітлення, опалення та інші електрознаряддя мають споживати мінімум електроенергії. Для того, щоб обрати економний прилад, слід звертати увагу на маркування девайсів перед покупкою.

Виробники електроніки позначають клас енергоспоживання побутової техніки латинськими літерами від А до G. Найкращий показник мають прилади з класом енергоспоживання А+++. Саме такі девайси слід обирати в енергозаощаджувальний будинок.

Що стосується мікроклімату, то рекомендуємо подбати про систему вентиляції та рекуперації оселі – це врятує від пересушеного повітря в приміщенні, покращить стан здоров’я і вбереже будинок від тепловтрат через постійно відкриті вікна.

Скільки потрібно сонячних панелей для будинку

На перший погляд, розрахувати число сонячних панелей, необхідних для опалення будинку, дуже просто.

Наприклад, для будинку в 100 кв. м потрібно 10 кВт теплової енергії. Для отримання такої кількості енергії потрібно 100 панелей по 0.1 кВт або 34 модульних системи.

Але таку кількість сонячних панелей нереально розмістити на прибудинковій території.

Крім того, розрахунок дуже приблизний, оскільки частина отриманої енергії втрачається при передачі супутнім устаткуванням – контролерами, інверторами тощо.

А кліматичні зміни пір року теж корелюють кількість отриманої енергії від сонячних панелей. Так, сильний вітер, затяжні осінні дощі, шар снігу в зимову пору значно знижують кількість отриманої енергії.

Висновок один: для визначення точної кількості сонячних панелей та їх інсталяції необхідно залучити фахівців.

Компанія КонтролМастер спеціалізується на встановленні сонячних панелей для побутового використання.

Послуги компанії включають в себе:

  • проєктування;
  • підбір обладнання;
  • монтаж сонячних панелей.

Фахівці фірми не тільки допоможуть визначити число та вид панелей для Вашого регіону. Вони також прорахують найбільш ефективне місце положення девайсів на будинку, знайдуть оптимальні рішення, виходячи з бюджету замовника та враховуючи всі побажання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×