Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2357
2357

Які зміни чекають на українців, які отримують грошову допомогу, як ВПО

598

У середині липня 2023 року, влада запровадила оновлення щодо допомоги вимушеним переселенцям зі статусом ВПО. У новому документі розглянули внесення змін на призначення та продовження виплат. Зокрема, якщо людина оформила довідку переселенця з 1 серпня цього року, кошти надходитимуть до кінця січня 2024 року.

Інші українці отримають автоматичне продовження виплат. Це стосується громадян, що мають фізичні вади та дітей (3000 грн) або звичайних громадян (2000 грн). А, поки людина чекає допомогу, можна скористатися слотами ВІП Казино, які можна запускати безкоштовно або на гроші за приємними умовами.

Також, у новому документі розглянуто питання скасування таких “донатів” для деяких категорій ВПО. Тож, як повідомляло Мінсоцполітики, допомога буде надходити громадянам, чиє майнове становище цього потребує. Але, термін виплат не буде продовжено, якщо у людей є самостійні великі витрати, які вони роблять без державної допомоги.

Нюанси, які впливатимуть на припинення виплат ВПО

09743

Згідно з постановою Кабміну, нові правила щодо виплат переселенцям стануть діяти з 1 вересня 2023 року. Перш за все, під час перевірки буде враховуватись майновий стан осіб, які отримують цю допомогу. Тож, на скасування виплат впливатиме:

  • Придбання нової машини, з випуску якої пройшло менше, ніж 5 років, крім авто, переданих волонтерами на потреби армії;
  • Купівля житла, землі або приватного будинку;
  • Наявність депозитів у банку на більш ніж 100 000 грн;
  • Купівля іноземних грошових одиниць та дорогоцінних металів на суму понад 100 тис. грн;
  • Володіння житловою нерухомістю у “спокійних” регіонах України (13,65 кв. метри на людину).

Якщо перевірка закінчиться рішенням про скасування допомоги, громадян про це сповістять. Але, таке рішення можливо оскаржити в органах соцзахисту, якщо надати відповідні папери. Тобто, є можливість повернути собі допомогу від держави.

Дмитро Лубінець розповів про те, як відбуватимуться перевірки ВПО

2 серпня, у Телеграмі з’явилося повідомлення від Уповноваженого з прав людини, Дмитра Лубінця щодо перевірок ВПО. У дописі йдеться про перевірку Нацсоцслужби фактичного перебування ВПО за вказаними даними. Також, Лубінець виклав перелік підстав для цих перевірок.

По-перше, перевірці підлягають особи, що стали на облік у межах однієї громади. По-друге, ті, хто змінив фактичне місце проживання або перебування. А, по-третє, за наявності рекомендацій від Мінфіну щодо верифікації.

Перед перевіркою, людину обов’язково повинні попередити. Причому не пізніше, ніж за два дні до її проведення. Ба більше, повідомлення повинно надійти на будь-який пристрій або месенджер, щоб відбулася його фіксація.

До того ж у разі, якщо людина тимчасово відсутня по місцю перебування, вона повинна попередити про це. Тоді, перевірку відкладають на два тижні. Але, за відсутності особи за місцем проживання, посадові особи складають акт і залишать повідомлення. За поважних причин, перевірку необхідно пройти протягом 30 днів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×