Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
42
42

Хай буде світло: поговоримо про свічки

dark academia iphone wallpaper 20.jpg

Свічка завжди була джерелом світла. Якщо раніше її використовували для освітлення приміщення, щоб працювати в умовах обмеженого денного світла, то зараз вона є символом затишку.

На жаль, українці підпалюють їх не просто для краси, але й для освітлення власних осель під час блекаутів. Ми згадали, що вони мають друге призначення, окрім світлотерапії, — освітлення темряви. Під час мороку сім’я сидить довкола стола, згадує минуле, а світло свічки задає тон єднання моменту. Тож як перетворити блекаут у посиденьки з рідними чи друзями?

Окрім гірлянд на батарейках та ліхтариків, найпоширенішими є усі види свічок. Зараз нікого не здивуєш соєвим чи кокосовим воском. Однак провідне місце в цьому списку займає парафін. Широка доступність як у бюджетному, так і в матеріальному плані манить більше, ніж якісні альтернативи.

Прихована загроза

На жаль, у багатьох магазинах покупець стикається з дешевою сировиною, бо парафін — це нафтопродукт. Отже, сировина з низьким ступенем очищення виділяє такі речовини, як толуол і бензол, що є канцерогеном. Простіше кажучи, збільшує шанси на утворення ракових клітин.

До того ж при горінні парафіну утворюється сажа, що осідає на поверхнях. А якщо залишити свічку без нагляду, завжди є ризик виникнення пожежі.

Крім того, свічки палять у холодні пори роки, коли приміщення не провітрюється, а це призводить до:

  • запаморочення;
  • задишки;
  • головних болів;
  • безсоння;
  • відчуття нестачі кисню;
  • алергічної реакції;
  • м’язових болів та судом;
  • перепаду тиску.

Теж саме стосується й аромасвічок. Більшість виробників нехтують безпекою, тому виготовляють їх із сировини низької якості, що створює потенційну загрозу для здоров’я, поступово впливаючи на самопочуття, і може призвести до отруєння. Ароматичні олії, які використовуються у свічках, здатні піддаватися негативним змінам у хімічному складі під час нагрівання, що нерідко призводить до утворення токсичних сполук. Це може вплинути на здоров’я, спричиняючи принаймні головні болі та інші негативні наслідки.

Отже, економія на свічках не тільки призводить до утворення чорних плям на поверхнях, а й наражає на небезпеку ваше здоров’я.

Альтернатива є

Варто розглянути інший варіант — можна купити електронні свічки. Вони є набагато безпечнішими, але ефект той самий. М’який пластик імітує зовнішній вигляд традиційної свічки, тому, на перший погляд, їх не відрізнити. До того ж багато LED-свічок мають вбудовані функції безпеки: автоматичне вимкнення після тривалого використання, що запобігає перегріванню чи перевантаженню. Вони не займають багато місця через компактний розмір, тому їх можна не тільки використовувати вдома, але й брати з собою в подорожі.

Є безліч варіантів свічок (від м’якого пластику до матового скла, великого чи маленького діаметра циліндричної, а іноді квадратної форми тощо). Також серед безлічі моделей світлодіодних виробів особливу популярність мають ті, що змінюють колір світіння.

Хай буде світло: поговоримо про свічки

А як щодо тривалості горіння?

Щоб зрозуміти, які свічки краще обрати, звернемося до цифр:

  • стандартні парафінові вироби горять від 1 до 9 годин;
  • електронні — від 50 до 100 годин або навіть більше (тут все залежить від батарейки).

Вибір очевидний, але де ж можна знайти електронні свічки? Наприклад, в інтернет-магазині меблів https://welovemebel.com.ua/ua/.

Ми впевнені, що ці важки часи пройдемо разом, головне, щоб були єдині. Як казав наймогутніший чародій магічної Британії: «Щастя можна знайти навіть у темні часи, якщо не забувати звертатися до світла».

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×