Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
136
136

Колекційні монети України

Колекційні монети України

Сьогодні можна купити монети НБУ різного типу. Саме Національний банк – єдина структура, яка має право виготовляти металеві грошові знаки. Причому, як такі, що надходять в обіг, так і інвестиційні, колекційні. На нашому сайті до вашої уваги запропоновані різні монети – замовлення зробити легко, буквально в кілька кліків.

Які монети існують в Україні

Українські монети – бажаний екземпляр усіх нумізматичних колекцій. Сьогодні купувати їх стало ще простіше. Замовити монети НБУ на нашому сайті можна такими типами:

  • сувенірні. Виготовлення та продаж таких здійснюються у невеликому тиражі та є здебільшого приуроченими до певної події або на честь знаменної дати. Форма, комплектація, зовнішній вигляд можуть відрізнятись від традиційних металевих грошей. Найчастіше виготовляються з дорогоцінних металів;
  • ювілейні. Є срібні, золоті монети НБУ, а також біметалічні, тобто ті, що комбінують у собі кілька дорогоцінних металів. Сьогодні можна замовити за доступнішою ціною ще й вироби з недорогоцінних металів. Вони представлені досить рідкісними екземплярами;
  • інвестиційні монети НБУ – виготовлені зі срібла, золота та платини. На даний момент випущено лише один дизайн – «Архістратиг Михайло». Такі монети використовуються як вкладення як аналог депозиту в банку. Ці металеві монети мають точно певну вагу, розміри, тому ви чітко розумієте, як формується їх ціна;
  • пам’ятні монети України НБУ – це досить великі екземпляри, присвячені конкретній події, присвячені певній особі, яка пов’язана з Україною;
  • повсякденні та пробні. Тут є дуже цінні екземпляри, у тому числі ті, які досі звертаються. Щодо пробних, то за ними буквально полюють колекціонери, адже таких випущено не дуже невеликий тираж.

Також до вашої уваги запропоновані річні колекційні набори. Вони випускаються регулярно, і чим старший подібний комплект, тим він дорожчий. Окрім річних, можна знайти ще й набори монет «Області України», «Конкурс дитячих малюнків», «15 років монетного двору» та інші.

Найцінніші монети НБУ

У кожній із категорій є особливо цінні екземпляри, які дуже хочуть отримати у свої колекції нумізмати. Так, найрідкіснішим сувенірним набором та дорогим є комплект із 12 одиниць із золота за період 2003–2012 рр. у футлярі. Якщо говорити про поодинокі екземпляри, то це банкнота-пластина у 1000 гривень, випущена у 2019 році.

Щодо ювілейних монет з недорогоцінних металів, то варто звернути увагу на колекцію нікелевих монет НБУ, викарбуваних у період з 1995 по 2022 роки. Також заслуговує на увагу набір монет серії «Області України». Повні збори особливо вражають.

Найцінніша одинична монета з ювілейних монет – це 200 000 карбованців 1996 року «Леся Українка». Ще один цікавий екземпляр – 2 гривні 1998 року ЄБРР у сувенірній упаковці.

Якщо говорити про дорогоцінні метали, то найцінніша монета, випущена НБУ, – 250 гривень 2021 року з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Вартість такої стартує із 300 000 гривень.

Заслуговують на увагу також і пам’ятні монети. Серед них особливо цікавими є екземпляри, приурочені до 60-річчя визволення України, «10 років Незалежності України», «Боголюбов» 2009 року.

Як купити монети НБУ на сайті Monitex.com.ua

На цьому сайті здійснюється продаж різних монет, випущених НБУ. Каталог великий, тому точно зможете підібрати поповнення для своєї колекції. До вашої уваги пропонуються оригінальні та перевірені екземпляри. Якщо говорити про ювілейні, колекційні, інвестиційні, пам’ятні набори, то всі вони представлені у відповідних футлярах, в яких їх можна зберігати та презентувати, якщо купуєте в подарунок.

Доступне замовлення в 1 клік, для цього натискайте на «Купити зараз» та залишайте свої контактні дані, дочекайтеся, доки з вами зв’яжеться менеджер. Також доступне оформлення стандартним способом через кошик.

Доставка здійснюється транспортними компаніями по Україні, також можете забрати ваше замовлення особисто в офісі в Києві.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×