Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
32
32

Кутова чи пряма кухня: що обрати

kuhna kvadro 24 vip master 80071 product slider

Існує доволі багато конфігурацій кухонних гарнітурів, але зазвичай у покупців стоїть вибір – кутова чи пряма. Тут варто розібратись детальніше, адже є свої особливості і в одної, і в іншої. Зазначимо, що сучасне меблеве виробництво пропонує конфігурації таких меблів як для великих, так і для доволі компактних приміщень. Отже, розбираємось.

Плюси та мінуси кутового гарнітуру

Кутові кухні доволі об’ємні та вимагають вільного простору, однак можна знайти конфігурації і для невеликих приміщень. Дуже важливий момент – правильний підбір наповнення, щоб можна було використовувати наявний простір на повну. Є у кутових кухонь безперечні переваги, серед них:

  • зручність та функціональність простору;
  • глибина шафок, тумб та їх місткість;
  • можливість використання навіть в будь-якому приміщенні при цьому вдасться зберегти наявний простір для їдальні, техніки.

Є і недоліки, їх також потрібно врахувати. Перший – це складність планування кута, принаймні щоб зробити це правильно, варто звернутись за консультацією до фахівців. Через особливості конфігурації, а також необхідність прорахунку певних елементів, особливо відкривання в шафок та ящиків в кутку, такі гарнітури коштують дорожче.

Прямі кухні: плюси та мінуси

Прихильники мінімалізму точно оцінять такий простий гарнітур. Всі меблі розставляються в одну лінію. Це певною мірою додає простору в приміщення. Ідеально підходять подібні гарнітури для кімнат-прямокутників.

Ключові переваги:

  • велика кількість навісних шаф і висувних механізмів;
  • різні форми та габарити елементів;
  • легкість проєктування – це особливо важливо, коли замовляєте індивідуальне виготовлення;
  • грамотне використання простору;
  • більш доступна ціна – приблизно на 10-15% дешевше кутової;
  • можливість підібрати для приміщень різної площі.

Однак в подібних гарнітурах дещо обмежений простір для розміщення побутової техніки. Купити кухню високої якості та за помірною ціною можна в цьому магазині: https://skladmebliv.ua/ua/kukhonni-mebli-22.

Кольори та стилістика

Коли обираєте кухню, незалежно від її конфігурації, варто зважати на колірну гаму. У випадку з кутовою та прямою, палітра насправді має велике значення. Зауважимо, що сприйняття кольору людьми відрізняється, однак є такі відтінки, які діють на всіх однаково. Наприклад, одні втомлюють та пригнічують, навіть здатні ввести в депресію. А є такі, що бадьорять, додають енергії, піднімають настрій. Саме тому при виборі кольору гарнітура будь-якої конфігурації варто зважити всі за та проти.

Визначаючись з кольором звертайте увагу на площу кімнати. Якщо вона невелика, то краще віддайте перевагу теплим та світлим тонам. Вони додадуть свіжості, візуально розширюють простір. Темні відтінки в невеликому приміщенні стомлюватимуть. Якщо площа велика, то сміливо експериментуйте обираючи насичені, соковиті відтінки.

Популярні рішення для кутових та прямих кухонь:

  • сірий – хоча асоціація з цим кольором різна, дизайнери рекомендують використовувати його в інтер’єрі. Варто віддати перевагу світлішим відтінками, вони нададуть вишуканості інтер’єру. На сірих фасадах добре виглядає рельєф;
  • помаранчевий – це свіжість, радість, легкість. Добре працює комбінація з чорним. Це дасть змогу розбавити інтер’єр і наповнити його новими барвами;
  • синій – дуже популярний, адже може бути різним. Для невеликих приміщень беріть світлий тон, для більших – цілком підійде насичений, глибокий;

Безпрограшний білий – може здатись дивним рішенням, однак воно одне з трендових. На такому «тлі» вдасться робити яскраві акценти. Білій гармоніює абсолютно з усіма іншими відтінками.

Яку конфігурацію обрати

Насправді визначатись з відповідною конфігурацією, якщо у вас площа кімнати велика, не складно – просто обирайте ту яка подобається. Коли ж простору менше, то вже потрібно визначати пріоритети. Так, коли потребуєте багато простору, наприклад систем зберігання та місяця для вбудованої техніки, то краще зупинитись на кутовій, адже вона дійсно дуже містка. Коли в пріоритеті простота та економія простору, коштів, то краще обирати пряму. Адже її значно простіше знайти вже готову і таку, щоб вона підходила під ваші габарити приміщення.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×