Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
45
45

Матраци, футони та топпери: в чому відмінності

0 02 05 cf2ea3df88869934744ae79ae5cbc635c603f171dac96d1bb3352d8e57e63c86 cb2902dd923ebff7

Облаштування спальні є дуже важливою і відповідальною місією, до якої слід підійти дуже уважно, бережно і без поспіху. Особливо це стосується спального місця, де добре підібране ліжко і матрац має величезне значення для повноцінного відпочинку.

Якщо з ліжком у вас все в порядку, але бракує хорошого матраца, не спішіть брати перший-ліпший: сучасний ринок готовий запропонувати безліч варіантів, зокрема класичний варіант, а також футон та топпер https://barin.ua/ua/matrasy/tip_matrasa-is-futony_i_toppery/, то ж який саме вам підійде?

Коли у цьому питанні у вас виникли труднощі, бо, приміром, ви не бачите різницю, тоді ця публікація саме для вас. Вона допоможе вам розрізняти матрац, футон і топпер, що у підсумку ваш вибір був максимально точним і загалом підхожим.

Особливості класичних матраців

Традиційний матрац, як правило, має висоту 16-25 см або 20-32 см – залежно від різновиду. Крім того,  класичні підстилки бувають:

  • Пружинні (бон ель та незалежні пружини) та безпружинні;
  • Латексні, пінополіуретанові – м’які, добре підтримують тіло, анатомічні;
  • Комбіновані (гібридні) – мають поєднання пружин з різними матеріалами для кращої підтримки.

Футони та їх особливості

Такий різновид матраців, як футон, прийшов до нас з Японії. Головною особливістю таких матраців є те, що вони значно тонші від класичних рішень, легко скручуються, їх можна стелити прямо на підлогу і прибирати вдень, щоб звільнити місце у приміщенні. Саме тому є ідеальним рішенням для малогабаритного помешкання або ж для використання у якості додаткового спального місця, приміром, для гостей.

Футони зазвичай виготовляють з натуральних та дуже якісних матеріалів (наприклад, бавовни), вони мають оптимальний захист від вологи та пилюки, вирізняються триваливи експлуатаційними властивостями.

Чим вирізняються топпери

Топпер – це особливо тонкий матрац, який устеляють на основний матрац для того, щоб забезпечити додаткову підтримку та комфорт.

Такі підстилки виготовляють з найліпших матеріалів, зокрема латексу чи матеріалу з так званим ефектом пам’яті.

Як і футони, вони легко скручуються, відтак їх можна без зайвих зусиль зберігати в тих випадках, коли використовувати підстилки нема потреби.

Водночас відзначимо, що топпери також використовують для того, щоб збільшити строк служби основного матрацу.

Підсумовуємо

Перш ніж обирати між матрацом, футоном та топпером, врахуйте ваші потреби, вподобання та житлові умови. Опираючись на це, робіть вибір свідомо, відповідно до того, що вам потрібно.

І яким би не був ваш остаточний вибір, пам’ятайте, що віддавати перевагу варто тільки найкращим варіантам і ніколи не економити, коли йде мова про купівлю матраца – бо це здоровий сон, а відтак хороше самопочуття кожного дня.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×