Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
23
23

На що звернути увагу перед покупкою шафи

13023166346732

Вибір місця для зберігання речей у домі або квартирі вимагає досить зваженого та відповідального підходу. Адже шафа має гармонійно вписуватись в інтер’єр, підкреслювати стиль приміщення, але при цьому бути практичною, місткою та не займати весь вільний простір.

Облаштувати повноцінну гардеробну кімнату є можливість далеко не у всіх, а звичні громіздкі гарнітури зустрічаються зараз все рідше і рідше. Розв’язати питання раціонально допоможе сучасна та стильна шафа-купе з малюнком або дзеркалом.

Зважаючи на попит споживачів, виробники поставляють на меблевий ринок великий асортимент таких шаф, тому в цій різноманітності дуже легко розгубитись. Сьогодні розкажемо про нюанси, які необхідно брати до уваги, якщо ви вирішили оновити шафу в будинку.

Які розміри та габарити підходять

Основний параметр, який враховують першочергово ー це геометричні параметри меблів. Адже необхідно, щоб шафа вписалась у відведене для неї місце і не заважала.

Висота виробу обмежується лише тим, наскільки висока чи низка стеля у вас в будинку. Зазвичай шафи-купе виготовляють у межах 2400-2600 міліметрів. Такі параметри дозволяють зручно користуватись моделлю, діставати та ставити речі на полиці.

Ширина виробу залежить від кількості дверей та обмежується довжиною направної (в середньому 3-5 метрів). Найбільш популярними є дводверні шафи, представлені тут https://hubstore.com.ua/shafu-dvuhdverni/, а також моделі на три або чотири стулки.

Варто зазначити, що двері не повинні бути занадто широкими або вузькими, інакше вони не зможуть добре рухатись по направних рейках. Глибина купейної шафи також не є сталою, вона змінюється від 30 до 80 сантиметрів, ідеальний показник ー 60 см.

Тип конструкції: яку краще обрати?

Залежно від типу, можна купити шафу-купе вбудовану або корпусну. Перший варіант чудово підходить для приміщень, де під цей предмет меблів уже відведена спеціальна ніша в стіні. Такі варіанти не мають задньої та бічної стінок, даху та дна, ними слугують стіни, стеля та підлога.

Залишається тільки вибрати наповнення та обдумати красивий, стильний фасад. Другий тип ー це самостійний, незалежний елемент, який можна переставляти. Виконаний він у дерев’яному корпусі, та може мати різну форму: кутову, радіусну, лінійну.

Фурнітура та наповнення

Хороша шафа ー та, яка може вмістити усі речі, постіль, рушники, а також різноманітні аксесуари та взуття. Тому, обираючи її, насамперед враховуйте наповнення меблевого виробу. В хорошій, практичній шафі-купе повинні бути наступні елементи:

  • штанги для одягу на плічках (суконь, піджаків тощо);
  • полиці та висувні ящики (для одягу, білизни, рушників, взуття);
  • тримачі для ременів та краваток;
  • кошики та короби;
  • висувні дошки для прасування.

Цей список можна продовжувати далі, залежно від потреб та побажань покупця. Важливо, щоб шафа була зручною для користувача.

Також потрібно звертати увагу на фурнітуру. Вона повинна бути стильною, гарною та довговічною. Краще обирати ручки, різні кріплення та гачки, направні рейки з металу, це запорука їхньої довгої служби.

Який фасад обрати?

Ця частина шафи-купе, якою служать розсувні двері ー один із найголовніших елементів виробу, адже саме він буде створювати візуальне сприйняття. Виготовляють двері з дерева або ДСП, а потім декорують дзеркалами, склом, різноманітними малюнками та фотодруком.

Оригінально виглядають моделі, де орнамент нанесений піскоструминним способом. Декор варто обирати, виходячи з дизайну інтер’єру. Купити якісні шафи й не тільки можна, відвідавши інтернет-магазин меблів HubStore за посиланням https://hubstore.com.ua/.

Корисні поради при купівлі шафи

Як підсумок до всього вищесказаного, хочемо надати невеличкий чек-лист, який неодмінно стане вам у пригоді:

  1. Обирайте модель, у якій дверцята рухаються плавно та тихо.
  2. Дзеркальний фасад суттєво розширює простір та робить його світлішим.
  3. Рівна підлога продовжить термін служби дверного механізму.
  4. Якщо хочете, щоб шафа не виділялась, купуйте виріб у тон до стін.
  5. Щоб максимально використати увесь вільний простір, придбайте вбудовані моделі.

Сподіваємось, ці поради допоможуть зробити вірний вибір та отримати задоволення від покупки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×