Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
40
40

Оновлення ПК за допомогою SSD

344

З моменту появи першого комп’ютера, користувачі стали свідками того, як з року в рік зростав обсяг пам’яті вбудованого накопичувача. Десяток років тому ніхто навіть і уявити собі не міг, що буде володіти ноутбуком з терабайтним гвинтом.

Однак і на цьому не зупинилася комп’ютерна інженерія, і відносно нещодавно було представлено абсолютно нові твердотільні SSD-накопичувачі, у конструкції яких немає жодного рухомого елемента, а швидкість обміну даними в рази перевершує стандартний HDD-диск. Про те, як вибрати відповідний варіант SSD-носія для свого комп’ютера за посиланням https://www.aks.ua/catalog/nakopiteli-ssd/ і на що звернути увагу під час купівлі, розглянемо вже зараз.

Основні параметри твердотільних накопичувачів

  1. Пропускна здатність шини – це важливий нюанс, що впливає на швидкість обміну даними. Що вищий клас шини, то швидкість більша, але варто також враховувати максимальний показник, на який орієнтована материнська плата комп’ютера.
  2. Габаритні розміри. Якщо йдеться про стаціонарні ПК, то тут проблем не виникне, а ось із ноутбуком потрібно бути уважнішим. Існує два типорозміри: стандартний і slim, тобто більш тонкий.
  3. IOPS або максимально можливі показники швидкості запису і передачі інформації. Що вищі ці значення, то швидше відбувається обмін даними з комп’ютером, унаслідок чого швидкість роботи ПК збільшується загалом.
  4. Керуючий контролер має дуже важливе значення в твердотільному накопичувачі, оскільки на ньому зав’язана робота абсолютно всіх функцій SSD диска. Тому варто розглядати тільки перевірених виробників даних мікросхем, наприклад, Samsung, intel тощо.
  5. Чіп пам’яті відповідає за швидкість і тривалість роботи твердотільного диска. Існує три типи мікросхем пам’яті:
  • SLC – найбільш просунутий варіант пам’яті з високими показниками швидкості і низьким енергоспоживанням. Найчастіше використовується в серверних збірках.
  • MLC – оптимальний варіант для домашнього ПК, має непогане співвідношення ціни та функціональних можливостей.
  • TLC – має найменшу продуктивність серед конкурентів, термін служби невеликий і швидкість роботи низька.

      6. Об’єм накопичувача. Дуже часто ССД диск використовують як носій операційної системи паралельно зі стандартним вінчестером, тому об’єм пам’яті обирається з невеликим запасом. Але, а в іншому чим більший розмір диска, тим краще.

Ґрунтуючись на наведеній вище інформації, Вам без проблем вдасться вибрати твердотільний жорсткий диск під конкретну збірку комп’ютера і радіти його продуктивності протягом декількох років.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×