Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16
16

Орієнтовані на бізнес: які корпоративні банківські послуги повинна надавати сучасна фінансова установа

777

Сучасний клієнт є дуже вимогливим, адже на ринку існує величезний  асортимент розвинених банківських установ. В гонитві за кожним клієнтом банки пропонують щось власне, унікальне. Хтось має супер-зручний мобільний додаток, хтось цілодобовий сервіс від віртуальних асистентів до чат-ботів, а хтось гарантує безпеку та захист даних на найвищому рівні.

Банки змагаються і за підприємців. Вони пропонують цікаві корпоративні послуги, які допомагають бізнесу хутчіш розвиватися. Тобто зараз, в цифрову епоху, сучасні банки не тільки пропонують фінансові послуги, але й впроваджують нові продукти, щоб залучити якомога більше клієнтів.

Розглянемо, які корпоративні послуги роблять банки бізнес орієнтованими і хто стоїть за розробкою цих продуктів.

Послуги банків, дружних до бізнесу

Банки, які хочуть працювати не тільки з фізичними особами, але й підприємцями, постійно пропонують бізнесу щось нове. З’являються цікаві та зручні послуги, які здатні полегшити роботу компанії, залучити більше покупців або клієнтів та задовольнити специфічні потреби підприємств. Розглянемо, які саме корпоративні послуги роблять банки бізнес орієнтованими.

Онлайн-банкінг

Дуже важливо, щоб сучасний банк мав мобільний додаток чи зручний сайт. Клієнт може в будь-який час переказати кошти, оплати рахунок, перевірити залишок, отримати звіт, перевірити рух за рахунком та отримати онлайн-консультацію без візиту до банку. Мало хто знає, що для цього банк має замовити спеціальну платформу для створення інтернет- та мобільного банку. Наприклад, банк замовляє платформу B.One від UNITY-BARS. З нею фінансова фінансова установа може втілити і запропонувати такі функції:

  • управління рахунками та управління кредитами;
  • операції з валютою;
  • створення депозитів;
  • управління доступом в особистий кабінет;
  • робота з картками та корпоративними картками;
  • зарплатний проект тощо.

Рейтинг клієнта

Уявіть собі комп’ютерну програму, яка допомагає банку дізнатися, наскільки надійним є клієнт. Ця програма аналізує різну інформацію про клієнта – від того, скільки він заробляє, до його кредитної історії . Наприклад, программа

CRS Україна на основі різних даних розраховує, наскільки великий ризик давати клієнту кредит. Також кожен клієнт може отримати оцінку: чим вища оцінка, тим краще. Це допомагає банку зрозуміти, чи варто довіряти клієнту гроші.

Електронний підпис

Електронний підпис зараз треба майже всюди, особливо бізнесменам. Існує програма, яка дозволяє ставити електронний підпис на документи прямо в інтернеті з будь-якого пристрою. Программа однаково добре працює на комп’ютері, смартфоні або планшеті. Продукт barscryptor cloud дозволяє клієнтам банків безпечно підписувати будь-які документи онлайн. Це може бути просто веб-форма, великий файл або навіть ціла група документів. Зручно, правда?

Віддалена реєстрація

Для сучасних банків також існують готові рішення реєстрації в банку, не виходячи з дому, просто через відеодзвінок. Ось як це працює:

  • клієнт заповнює онлайн-форму на сайті банку, щоб домовитися про відеосесію;
  • відеоідентифікація: зустріч з оператором банку в онлайн-режимі, через відеодзвінок, перевірка особи;
  • опрацювання інформації: оператор оцінює дані, і після цього завершує процес підтвердження за допомогою одноразового пароля і електронного підпису;
  • фінальне підтвердження: клієнт отримує повідомлення про успішне завершення реєстрації.

 

Таким чином, програмне забезпечення для банків є фундаментом, без якого не може існувати фінансова установа. Чим унікальніший і зручніший продукт або функцію пропонує банк, тим більше клієнтів він отримає.

Розробка ПО

Хто ж стоїть за розробкою цих важливих і складних систем?

1.    Аутсорс-компанії. Це команда людей, які пишуть код, тестують системи, займаються налагодженням та впровадженням нових функцій. Вони забезпечують безперебійну, ефективну та безпечну роботу ПО.

2.    Аналітики даних допомагають розуміти потреби клієнтів та ринкові тенденції.

3.    Самі клієнти банків. Вони надають зворотний зв’язок та свої вимоги. Вони, як не як, є остаточними користувачами ПО та важливо їх задовольнити.

Усі ці гравці спільно працюють над створенням надійного, ефективного та безпечного програмного забезпечення для банків.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×