Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
217
217

Отит середнього вуха: як зарадити недугові

Отит середнього вуха: як зарадити недугові

Гострий отит є доволі поширеною інфекційною хворобою, з якою стикаються і діти, і дорослі. Недуг супроводжується гострим болем та може спричинити втрату слуху, підвищення температури, витікання з вуха тощо.

Першим ділом потрібно негайно звернутися до лікаря, який, враховуючи скарги пацієнта, проведе ретельний огляд, а затим призначить необхідне лікування. Однак отит середнього вуха може застати в найбільш не підхожий момент – коли відсутня можливість негайного звернення до лікаря. Що робити в даному випадку?

Біль при отиті – що робити

Ще раз наголошуємо, що з таким недугом, як ГСО, може стикнутися будь-хто, навіть немовлята, які затим мають проблеми із засинанням, часто смикають вухо, плачуть, мають підвищену температуру та проявляють особливу дратівливість.

На такі випадку потрібно завжди мати в аптечці спеціальні лікарські засоби швидкої дії. І ьуь мова йде не про антибіотики, а препарати, які перш за все мають знеболюючий ефект. Серед величезного вибору медпрепаратів особливо ефективними, а відтак популярними є краплі «Отипакс» від французького виробника. Серед переваг лікарського засобу:

  • Швидка дія. Знеболюючий ефект настає вже упродовж п’яти хвилин;
  • Зручне застосування. Препарат легко можна закрапати у вухо – навіть малюкам;
  • Подвійна дія. Оскільки краплі мають у своєму складі два основні компоненти – лідокаїн та феназон – засіб не тільки знеболює, але й має протизапальну дію;
  • Безпечний медпрепарат. Краплі неодноразово проходили лабораторні дослідження, відтак засіб є абсолютно безпечним та ефективним.

Крім того, варто зазначити, що «Отипакс» можна використовувати і дорослим, і вагітним, і годуючим мамам, і, звісно ж, дітям з першого місяця від народження.

Зверніть увагу: самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я! Попередньо обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Декілька порад щодо використання крапель «Отипакс»

Перед застосуванням препарату потрібно уважно ознайомитися з інструкцією, зокрема, звернути увагу на розділ «Протипоказання». Що ж стосується безпосереднього застосування, перш ніж вводити краплі у вухо, потрібно потримати флакон у руці, щоб трохи зігріти рідину (особливо актуально, коли мова йде про лікування отиту у немовлят і дітей).

Важливо дотримуватись дозування і термінів лікування. Дітям від 1 місяця закапувати 3-4 рази на день по 4 краплі. Тривалість лікування – не більше десяти днів. Далі потрібен повторний огляд у лікаря.

І ще один важливий момент: обов’язково слідкуйте за терміном придатності крапель. Якщо препарат вже відкривався, використовувати його можна упродовж тридцяти днів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×