Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
91
91

Переваги і недоліки поліпропіленових труб

pasted image 0 (2)

Поліпропіленові труби – одні із найбільш енергоощадних і екологічно чистих пластикових трубних виробів. Як і будь-який інший матеріал, вони мають свої переваги і недоліки, які дозволяють використовувати їх в тій чи іншій галузі промисловості і домашнього господарства. В даному матеріалі розглянемо основні з них.

Плюси труб ППР

  1. Матеріал поліпропілен є екологічно чистим і повністю безпечним для організму і навколишнього середовища. Іони води не вступають в хімічну реакцію з матеріалом, труби не зазнають корозії під впливом хімічних речовин, що значно збільшує термін їх використання.
  2. ППР характеризується високим рівнем стійкості до хлоридів і не реагує на вплив кислот та лугів, що дозволяє використовувати трубопровід з рідиною різного хімічного складу.
  3. Практично повністю відсутня необхідність в технічному обслуговуванні після завершення монтажу і будівництва.
  4. На відміну від металічних труб, поліпропілен дозволяє значно підвищити швидкість і ефективність будівельних робіт. Окрім того, він значно зменшує трудовитрати в процесі монтажу.
  5. Низький коефіцієнт теплопровідності, який складає 0,24 Вт/М*К. Купити поліпропіленові труби за посиланням https://skvagina.com.ua/ua/otoplenie/truba-ppr-fitingi/truba-ppr/ можна як для організації холодного, так і гарячого водопостачання. Низький рівень теплопровідності майже повністю запобігає утворенню водного конденсату на зовнішній стороні труби, що робить її практичною і безпечною у використанні.
  6. Гладка внутрішня поверхня, яка дозволяє мінімізувати утворення нальоту і забезпечує низький рівень перепаду тиску.

Мінуси труб ППР

  1. Відносно висока вартість трубопроводу.
  2. Порівняно з металевими трубами, поліпропілен характеризується нижчим рівнем механічної міцності. Тому сильний удар по трубах з даного матеріалу або інший механічний вплив може призвести до їх пошкодження.
  3. Високий коефіцієнт деформації. У разі прокладки надземного трубопроводу, знадобиться більше механічних опор, що може суттєво ускладнити проєкт. Іноді надземний трубопровід може деформуватися і провисати між опорами, що позначається на його естетичному вигляді.
  4. Схильність до негативного впливу ультрафіолетового випромінювання. Наприклад, при тривалому впливі прямих сонячних променів на ППР-трубу, коефіцієнт міцності і термін її придатності суттєво знижується.

Попри незначні недоліки поліпропіленових труб, вони продовжують завойовувати популярність завдяки своїм перевагам. Труби ППР використовуються як в промисловості, так і в побуті. Правильний і якісний монтаж гарантує тривалий термін використання і надійність трубопроводу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×