Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
12
12

Побутовий рекуператор повітря: як правильно вибрати

22979.0x500

Мікроклімат житлового приміщення безпосередньо впливає на самопочуття й здоров’я людини. Для комфорту всіх, хто знаходиться в будинку або квартирі, встановлюють вентиляцію. Додатково вона підтримує належний стан оздоблення та меблів, оберігаючи їх від зайвої вологи.

Рекуператори повітря встановлюють для підтримки комфортного мікроклімату в приміщенні. Це енергоощадний елемент вентиляційної системи, що передає отриману від теплого повітря енергію. Він видаляє відпрацьовані повітряні маси та забезпечує постійне надходження свіжих.

Особливості роботи та використання рекуператорів

Принцип дії цього пристрою простий ー він повторно використовує частину енергії повітря. Його часто встановлюють у квартирах та будинках великих міст, де повітря сильно забруднене промисловими викидами й автомобільними вихлопами. Сучасні вікна не пропускають такі потоки всередину, проте не забезпечують вентилювання.

Встановлення рекуператора дозволить організувати постійну вентиляцію в приміщенні та уникнути потрапляння всередину шкідливих домішок чи неприємних запахів. Цей пристрій виконує функції теплообмінника, тому його встановлюють там, де потрібно зберегти тепло. Це, наприклад, спальня, вітальня або дитяча кімната.

Встановити рекуператор можна й на кухні, проте тільки в комплекті з витяжкою для ефективного відведення забрудненого повітря. Використовувати цей пристрій зручно протягом року, в тому числі влітку. У теплий сезон гаряче повітря, яке надходить із вулиці, охолоджується від внутрішнього потоку.

Побутовий рекуператор повітря: як правильно вибрати

Важливі критерії вибору

В інтернет-магазині «Провент» можна придбати рекуператори від таких відомих виробників як Aspira, Blauberg, Europlast та інші. Компанія також надає додаткові послуги ー зокрема, ремонт і балансування вентилятора https://provent.ua/ua/uslugi/balansirovka-ventilyatorov/, відновлення електродвигунів.

Перш ніж придбати рекуператор, потрібно керуватися такими критеріями:

  • продуктивність. Вимірюється в м³/год ー це обсяг повітря, який установка пропускає через себе. За санітарними вимогами допустимі норми встановлюються як на площу, так і на кількість людей в приміщенні;
  • тип. Рекуператори бувають пластинчастими, роторними, рециркуляційними та даховими. Кожен різновид має свої особливості. Наприклад, пластинчасті працюють без електрики, тоді як роторні потребують обов’язкового підключення;
  • особливості монтажу. Має значення товщина стіни, адже в деяких випадках можуть бути обмеження. Залежно від моделі й потужності діаметр отвору для встановлення ー 100–300 мм;
  • режими роботи. Рекуператори можуть працювати тільки на надходження свіжого повітря або виключно витяжку відпрацьованих мас. У деяких моделях є функції авторестарту, реверсивної подачі, датчики вологості, температури.

В інтернет-магазині «Провент» можна придбати рекуператори з захистом від замерзання, можливістю голосового керування, іонізацією та іншими сучасними функціями.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×