Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
11
11

Поради як вибрати спецодяг для будівельників

655ccb72ab840

При будівництві будь-якого об’єкта, навіть невеликого, багато пилу і бруду. А використовувані матеріали часто становлять небезпеку для здоров’я. Крім того, на будівельному майданчику завжди існує загроза отримання травм.

Ось чому так важливі запобіжні заходи, такі як захисний одяг, який захищає будівельників від шкідливих умов праці та можливих травм. Такий одяг прийнято називати спецодягом.

Особливості спецодягу для будівельників

Необхідно купити спецодяг для будівельників такий, щоб мав багато кишень для інструментів, які мають бути під рукою, щоб не затягувати робочий процес. Додатковим елементом може стати система фіксації ременя безпеки і підтримки м’язового корсету.

У магазинах можна знайти робочий одяг на всі сезони, що особливо актуально для компаній з цілорічним графіком роботи:

  • Літній спецодяг. Виготовлені з тонких натуральних і синтетичних волокон.
  • Зимовий спецодяг. З утеплювачем з холлофайбера, синтепону.
  • Демісезонний спецодяг. З мембранного і флісового матеріалу.

Літній одяг для будівельників гігієнічний і гігроскопічний, а зимова добре зберігає тепло, завдяки високій щільності тканин і утеплювача. Весь будівельний спецодяг зшитий таким чином, щоб не обмежувати рухи рук і ніг. Ділянки, на які припадає підвищене навантаження, додатково укріплені. Фасонні і колірні рішення відповідають стандартам, існуючим на виробництві. У спецодязі немає зайвих деталей, що підвищують ризик виробничого травматизму.

Як вибрати спецодяг?

Правильний вибір спецодягу для робітників відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки, комфорту та продуктивності праці на робочому місці. Ось кілька ключових кроків, які слід враховувати при виборі спецодягу для будівельників:

  1. Визначте ризики та вимоги. Проаналізуйте ці моменти роботи на будівельному майданчику. Наприклад, якщо існує ризик механічних пошкоджень, необхідний захисний одяг з посиленими елементами. Якщо роботи проводяться в умовах підвищеної вологості, важлива водовідштовхувальна здатність.
  2. Дотримання норм і стандартів. Переконайтеся, що одяг, обраний для будівельників, відповідає місцевим та міжнародним стандартам безпеки та якості. Це гарантує, що одяг ефективно виконує свої захисні функції.
  3. Сезонні особливості. Враховуйте усі умови. Взимку вам знадобиться утеплений робочий одяг , а влітку – більш легкий. Подумайте про використання додаткових шарів у холодну пору року або позбавлення від них у жарку пору року.
  4. Розмір. Будівельний робочий одяг повинен бути відповідного розміру і добре прилягати до тіла. Занадто вільні моделі можуть бути небезпечні, а занадто вузькі – доставляти незручності. 
  5. Матеріал та дизайн. Вибирайте матеріал відповідно до умов роботи. Наприклад, для захисту від хімічних речовин можна використовувати спеціальні матеріали. Також зверніть увагу на деталі, такі як світловідбиваючі смуги для поліпшення видимості.
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×