Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
124
124

Порівняли Galaxy S24 Ultra vs S23 Ultra! Зміни за рік вражають

maxresdefault

Прогрес на ринку смартфонів поступово сповільнюється, і багато користувачів не бачать великих відмінностей між новими моделями та їхніми попередниками.

Однак компанія Samsung продовжує дивувати та пропонувати значні поліпшення у своїх преміальних пристроях. Новий флагман Galaxy S24 Ultra — яскравий тому приклад. У ньому достатньо нововведень і поліпшень, щоб замислитися про перехід на нову модель, навіть якщо у вас уже є S23 Ultra.

Дизайн та ергономіка

Перше, що впадає в око — новий титановий корпус S24 Ultra. Виглядає стильно і дорого. Ще одна зміна — плоский екран замість «водоспаду» як у S23 Ultra. Це вирішило відразу дві проблеми:

  1. друкувати на клавіатурі стало зручніше;
  2. керувати пристроєм можна без фантомних натискань.

 

А ще S Pen пофарбований у колір телефона. Дрібниця, а приємно.

Дисплей

Розмір і частота оновлення дисплея залишилися колишніми — 6.8 дюйма і 120 Гц. Картинка плавна і чітка. Однак у новому пристрої додалася технологія LTPO, завдяки чому герцовка Samsung Galaxy S24 Ultra динамічно змінюється залежно від контенту. Це економить заряд і дає змогу реалізувати кольоровий Always-on Display.
Також є різниця в контрастності. У S24 Ultra з’явилося антивідблискове покриття, яке зменшує віддзеркалення. Це зручно, коли користуєшся телефоном на яскравому сонці. Додати сюди збільшену до 2600 ніт яскравість, і отримуємо ультимативний гаджет для використання на вулиці.

Камери

Основна камера S24 Ultra теж 200 мегапікселів, як у S23 Ultra, але 10-кратний телевік замінили на 50 мегапікселів з 5-кратним зумом. На практиці виходить, що в діапазоні 3–10x зум краще працює на S24 Ultra, та й у межах 10–100x новий смартфон отримує перевагу внаслідок вищої роздільної здатності.

Продуктивність і нові функції з ШІ

Новий процесор Snapdragon 8 Gen 3 у S24 Ultra спритніший, ніж 8 Gen 2 у S23 Ultra. Це помітно під час нічного знімання — фото обробляються швидше. Ну і в іграх, звичайно, теж різниця є. Все літає і завантажується моментально. Гріються обидва телефони приблизно однаково, тут без змін.
Однак новий чип краще справляється з фішками на базі штучного інтелекту. У смартфон додали безліч нових функцій:

  1. переклад мови прямо під час дзвінка;
  2. поліпшення тексту за допомогою ШІ;
  3. автоматичне форматування тексту в нотатках;
  4. розшифровка голосу і перетворення аудіо на текст.

Усе, що доступно на обох гаджетах, S24 Ultra виконує швидше. А частина цих можливостей буде ексклюзивною для лінійки 2024 року, що можна вважати вагомим аргументом на користь апгрейда.

Самсунг знає, чим дивувати

Galaxy S24 Ultra пропонує достатньо нововведень і поліпшень, щоб задуматися про перехід на нову модель. Якщо у вас уже є торішня модель і вона вас повністю влаштовує — хвилюватися немає про що, функціональності гаджета буде достатньо. Але якщо хочете найновіший смартфон з крутими фішками та готові витратитися на преміальний пристрій — S24 Ultra точно не розчарує.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×