Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
7
7

Потрібен дисплей для планшета? Підкажемо, як вибрати!

09

Якщо виникла потреба замінити пошкоджений або неробочий екран, то важливо вибрати сумісні комплектуючі, які мають характеристики, що відповідають вимогам заводу виробника планшетного ПК.

Від чого залежить сумісність дисплея?

Ключовими параметрами кожного дисплея є:

  • формат і роздільна здатність,
  • розмір,
  • інтерфейс підключення.

Що стосується формату картинки, то найпоширеніші співвідношення 16:9 і 16:10.

Як дізнатися роздільну здатність дисплея?

Найнадійніший спосіб дізнатися роздільну здатність дисплея, це перевірити інформаційну наклейку на зворотному боці деталі. Однак це просто зробити, якщо планшет уже розібраний. На щастя, є й інші варіанти. Наприклад, можна звернутися до керівництва, що додається до пристрою. Також значення роздільних здатностей варто пошукати на сайті виробника, але рекомендується це робити тільки в тому разі, якщо відомий серійний номер пристрою і його точне позначення моделі. Складнощі пов’язані з тим, що одна й та сама модель планшета могла комплектуватися різними типами дисплеїв.

Розмір екрана

Розмір дисплея позначається в дюймах і дорівнює діагоналі від одного кута дисплея до протилежного. У продажу можна знайти екрани з розміром дисплея від 7 до 10.1 дюймів. Дізнатися точний розмір РК-дисплея можна без проблем, знаючи серію і модель пристрою.

Конектор

Роз’єм під’єднання екрана надзвичайно важливий під час вибору нових запчастин. Кількість пінів на шлейфі або конекторі, що під’єднується, залежить від складності використовуваної технології, типу підсвічування і наявності вбудованого сенсора (якщо мова йде про модульну конструкцію, коли дисплей і сенсор являють собою єдину деталь).

Тип підсвічування

Деякі РК-дисплеї можуть як і раніше використовувати застаріле підсвічування, побудоване на світлодіодах. Більш сучасні планшети оснащені OLED матрицями, які мають більш енергоефективне органічне підсвічування. Так що потрібно приділити увагу і цьому фактору теж.

Типи дисплеїв

Однак РК-екрани планшетів відрізняються один від одного не тільки роз’ємами або роздільною здатністю, а й технологією.

  1. IPS дисплеї

Вони забезпечують яскраве зображення з глибоким чорним і яскравим білим кольором. Їхні загальні можливості відображення можна вважати кращими, ніж у TFT дисплеїв.

  1. Ультратонкі OLED матриці

Мають дуже тонкий профіль, але це не впливає на якість зображення. Тому на топових пристроях ви знайдете тонкі дисплеї, це дає змогу зробити портативне обладнання не лише кращим, але й компактнішим та візуально привабливішим.

Тріснув екран? Довірте ремонт професіоналам.

Якщо після прочитаного ви так і не зрозуміли, як вибрати дисплей, то довірте цей крок професіоналам. Перейдіть за посиланням https://www.aks.ua/catalog/displei-ekran/brand/apple тут, наприклад,  допоможуть швидко підібрати підходящий варіант екрану для вашого айпда.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×