Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
251
251

Речі, які обов’язково мають бути в наборі для виживання

Речі, які обов’язково мають бути в наборі для виживання

З початком війни для українців скінчилося спокійне життя, а неприємним доповненням побуту стало напружене очікування – яку ще капость утне агресор. У цьому стані слід бути готовим, що доведеться виживати самостійно, без доступу до благ цивілізації.

Тобто варто підготувати аварійний комплект — набір основних речей, які можуть знадобитися вашій родині в разі надзвичайної ситуації.

Найважливішою частиною такого набору є кількаденний запас їжі та води для вас, вашої родини та домашніх тварин.

10 речей, які мають бути у наборі для виживання

  1. Ліхтарик. У сучасних смартфонах є ліхтарик, і дехто думає, що зможе обійтися ним. Насправді – ні, треба купити ліхтарик з акумулятором, на батарейках або динамо. За відсутності електрики треба буде берегти заряд телефону, щоби мати можливість подзвонити. Якщо ж світити ним собі попід ноги, можна залишитись без світла та зв’язку.
  2. Свисток. Свисток може допомогти вам подати сигнал про допомогу, якщо ви опинились в ситуації коли потребуєте пошуку чи порятунку і хочете щоб вас почули.
  3. Маска від пилу. Залежно від надзвичайної ситуації вам може знадобитися маска, щоб захистити вас від забрудненого повітря.
  4. Карти місцевості. Якщо вам потрібно евакуюватись, але у вас немає електроенергії чи доступу до інтернету, можливо, вам доведеться покладатися на паперову карту, щоб знайти безпечний шлях.
  5. Багатофункціональний (швейцарський) ніж. Ваш аварійний набір, мабуть, міститиме консерви, яких вистачає надовго. Отже, вам знадобиться спосіб відкрити ці банки. Та й взагалі він може стати у нагоді в багатьох ситуаціях.
  6. Радіо на батарейках або з ручним приводом. Радіо допоможе вам отримувати новини про поточну ситуацію та будь-які відомі ризики для безпеки.
  7. Книги, ігри, головоломки та інші заняття для дітей. Лихі події викликають стрес. Якщо у вас є веселі ігри чи заняття, якими ваші діти можуть займатися, коли відключено електроенергію, це може допомогти їм впоратися зі стресом.
  8. Аптечка. Умови під час і після тривоги (атаки, евакуації) можуть кардинально відрізнятися. Можливо, вам знадобиться надати негайну допомогу пораненому члену сім’ї.
  9. Товари для вашого домашнього улюбленця. Домашня тварина є членом вашої родини, тож потурбуйтеся, щоб їй вистачило запасів на кілька днів.
  10. Мотузка. Є кілька практичних застосувань мотузки в надзвичайних ситуаціях, включаючи рятувальний круг, спуск з висоти, будівництво сховища, закріплення предметів та багато іншого.

І, головне, не чекайте поки трапиться надзвичайна ситуація, підготуйте аварійний комплект заздалегідь – він має бути завжди напоготові. Після того, як ви укомплектували набір, не забувайте підтримувати його, замінюючи прострочені елементи та переоцінюючи свої потреби.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×