Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
40
40

Різниця між преміальними та бюджетними шинами

pasted image 0 (4)

Залежно від виробника та моделі, вартість шин може значно різнитись, тому більшість автовласників не бачать причин переплачувати за маркетингові хитрощі та репутацію бренду. Проте економія не завжди виправдана: покришки з преміального сегменту справді відрізняються за якістю та характеристиками.

Особливості преміальних шин

До преміальної категорії належать нові моделі, які з’явились на ринку цього року. В них використані передові технології та матеріали, а керованість та зчеплення підняті на нову висоту. Переважно їх використовують для гонок, спортивних автомобілів та позашляховиків.

Проте вже наступного року можна придбати ці моделі набагато дешевше. Преміальний сьогодні варіант перейде у середній ціновий сегмент, адже з’являться нові версії. Тому найвигідніше вибирати покришки, які були преміальними в минулому році. Вирішивши купити шини цього сегменту, ви побачите такі відмінності від бюджетних моделей:

  • спеціально створений склад гуми для певних кліматичних умов та поверхонь;
  • якісний текстиль та метал корду для каркасу шини, із запасом для боковин;
  • більше внутрішніх шарів для зміцнення та захисту від пошкоджень;
  • чітко вирахувана форма протектора для поєднання хорошої керованості на різних поверхнях;
  • кращі показники гальмування та маневрування.

Всередині боковини переважно використовується міцне волокно — наприклад, арамід. Це дозволяє захистити гуму від механічних пошкоджень і не втратити еластичність поверхні. Завдяки цій технології на більшість дорогих шин діє пожиттєва гарантія: за порізу чи іншого пошкодження покришку безкоштовно замінять на нову.

Преміальні шини дорожче, тому що в них вкладено набагато більше коштів. Наприклад, 3D-ламелі виготовляються за особливою трудомісткою технологією, тому в бюджетних серіях їх не використовують. Також дорогі покришки проходять десятки різноманітних тестів під час розроблення, що теж впливає на вартість.

iFJGHbSXa9Ogf2YI2igF7m2MOHNw1BO3qj77T0VGWDGQ0jGZunUkBd3-wrG4mk6m35HgWbbyktnk3flGZwa_-ympvIvSNURU1XKyUTxgBu0lUb3VepZHYB_N9jbohsbEH4xsD-QjSlwZKwVVuS9rmEU

Коли варто вибрати преміальну гуму?

Преміальні моделі стануть в пригоді власникам спортивних, позашляхових або просто важких автомобілів. Комерційний транспорт тільки виграє від використання довговічної та зносостійкої гуми. Любителі високих швидкостей та екстремальних трюків оцінять високий рівень керованості. Преміальні шини забезпечують підвищений комфорт, знижене споживання палива та шум. Вони мають розроблені протектори та спеціальні матеріали, які покращують якість їзди та забезпечують високу продуктивність.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×