Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
17
17

Руйнуємо стереотипи: як СІП-панелі змінюють погляд на будівництво та роблять ваше житло комфортнішим

DCIM100MEDIADJI 0485.JPG

В будівничій сфері регулярно з’являються нові матеріали. Новаторська технологія в каркасному будівництві запроваджена в середині 20 століття. В основу були покладені так звані СІП панелі – вироби з трьома шарами.

СІП-панельна технологія стала новим явищем в будівельній галузі. До наших днів функціонують і приносять користь власникам перші будинки з СІП-панелей на півночі Америки.

Винайдена методика в Канаді, тому і мають відповідну назву, як канадська технологія. В основі будівельного прийому – СІП-панель. Вона слугує стіною, стелею і нахиленим дахом.

Панель є своєрідним тришаровим сандвічем. По краях розташовані дві орієнтовано-стружкових плити, а в середині – блок з щільного пінополістиролу, який виконує функцію утеплювача.

Виробництво СІП-панелей

В Україні існує невелика кількість підприємств з випуску панелей за канадською технологією. На імпортному обладнанні три елементи склеюють між собою, щоб утворити монолітну структуру, що і є СІП-панеллю. З’єднання відбувається під тиском, коли прес здавлює «пиріг» і витримує в такому стані певний час, щоб відбулось міцне склеювання.

У виготовленні використовують імпортні ОСБ-плити і пінополістирол, а також клей. В готовому стані СІП-панель має всі параметри по якості та розмірам, як вимагає технологія незалежно від країни виробництва.

Властивості СІП-панельного житла

Каркасний будинок є комфортним житлом. У ньому є всі вигоди, як у міській сучасній квартирі:

  • електричний обігрів з економним режимом витрат;
  • санітарні умови з душем, рукомийником, унітазом;
  • тепле повітря взимку, оскільки нема втрат тепла через стіни і стелі;
  • міцність конструкції не викликає сумнівів, а навпаки – будинок із СІП панелей ефективно протистоїть всім погодним катаклізмам типу великого снігу, буревію, а також механічному тиску збоку і зверху;
  • СІП-панель є екологічно безпечним матеріалом.

Способи використання СІП-панелей

Багато десятиліть з панелей будуть житлові будинки, невеликі магазини, складські приміщення, офіси. Є ще і технологічне використання, як допоміжні елементи в будівельних процесах.

Один з прийомів – це блоки незнімної опалубки для бетонного фундаменту і стін. Бетонну суміш заливають між двома паралельними пінополістирольними виробами і так залишають назавжди. Якщо відбувається будівництво монолітно-бетонної споруди, то такий блок слугує утеплювачем з обох сторін стіни.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×