Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
39
39

Шафа-купе: як вибрати сучасну систему зберігання

Шафа-купе 2 двері ДСП/Дзеркало Класік-1 100*200*45 колір Дуб молочний від 8 269 грн купити в Україні - інтернет-магазин виробника Matroluxe™

Шафа-купе – практична та дуже зручна система зберігання, яка буде доречною в будь-якій кімнаті, незалежно від її призначення та стилістики. Ми сьогодні розповімо вам, як зробити вірний вибір і врахувати всі нюанси. Отже, вперед в наш путівник.

Основні переваги шафи-купе

Сучасна шафа купе має наступні суттєві переваги над іншими системами зберігання речей:

  • економія простору. Вам не потрібно додаткове вільне місце перед меблями, для того щоб відчинити їх. Конструкція купе передбачає зсування паралельно фасаду. Внаслідок цього, встановлення можливе навіть в ніші;
  • універсальність. Підібрати дизайн та наповнення можна для будь-якої кімнати;
  • місткість. Це дуже важливий аргумент, адже використовується доволі значний простір у висоту, що у звичайних шафах неможливо;
  • корисне зонування простору. Шафа-купе доволі великого розміру, відповідно, вона може використовуватись як така собі стіна у відкритих просторах або ж плануваннях;
  • привабливий та естетичний дизайн. Це може бути стандартний фасад або дзеркальний з піскоструєм чи без такої обробки. Також є моделі з фотодруком, що виглядають особливо привабливо;
  • надійність. Дверцята не розхитуються, тому не відбувається руйнування механізму і порушення його працездатності. Випадки, коли двері сходять з направляючих, рідкісні.

Також варто зазначити багатофункціональність. В шафах-купе можна зберігати дійсно будь-які речі – від тих, які використовуються щоденно, до сезонних. Також без проблем поміститься взуття, великі ковдри та навіть дошка для прасування.

Ключові параметри вибору шафи-купе

Вибір шафи-купе, яка підійде саме вам, варто проводити виходячи з певних факторів. Так, в першу чергу мають значення габарити меблів – ширина, висота, глибина. Це цілком логічно, адже шафа повинна поміститися у ваше приміщення. Однак існують й інші важливі параметри.

Дивіться на тип конструкції. Ми сьогодні будемо говорити про корпусні меблі, однак вам варто знати, що ще є і вбудовані. Останні чудово підходять для кімнат, де є ніші або інші конструктивні особливості, які дають змогу задіяти їх для встановлення таких меблів. Існують 2 популярні конструкції – пряма та кутова. Перша – це класичне рішення для інтер’єру, воно буде доцільним в будь-якій стилістиці.

Кутова шафа-купе – дуже містка, вона дає змогу повноцінно використовувати простір в кутку кімнати. Також це відмінне рішення, якщо недостатньо місця для розміщення лінійної шафи.

Далі дивіться на матеріал. Від нього залежатиме вага меблів, а також довговічність. Зазвичай використовують такі популярні матеріали, як ЛДСП та МДФ. Обидва виготовлені зі стружки деревини, однак в ДСП вона дещо крупніша, а в МДФ – дрібніша. Також відрізняються технології виготовлення. Так, для скріплення компонентів ДСП використовуються полімери та спеціальні речовини на основі формальдегідів, а МДФ пресують під тиском. Відрізняються вони також можливістю використання. Зі зструженої плити переважно роблять каркас, а з МДФ – фасади, адже вони значно витриваліші та витримують сильні навантаження.

Внутрішнє наповнення та дизайн фасаду

Те, що буде в середині шафи, впливає на її функціональність. Так, полички призначені для речей, які можна тримати складеними, а штанги – для навішування на вішалках. Крім того, можуть бути ящики по типу, як в комоду, та антресолі – це великі за об’ємом та місткі полички, на яких можна розмістити габаритні або сезонні речі.

Тепер щодо фасаду. Він представлений в стандартному вигляді в різних відтінках. Також запропоновані дзеркальні або ж з фотодруком. У останніх двох високі декоративні властивості, що робить їх відміним рішенням для сучасного стилю інтер’єру.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×