Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7
7

Що таке поліс ОСЦПВ і чому він важливий для власників автомобілів

оореко

Поліс ОСЦПВ – це обов’язковий вид страховки, який має бути укладений кожним власником автомобіля відповідно до законодавства України. Ця страховка забезпечує власника автомобіля фінансовою захистом у випадку виникнення збитків, які він може завдати третім особам внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Поліс ОСЦПВ: Основні поняття та принципи

Поліс ОСЦПВ – це договір страхування відповідальності перед третіми особами, який забезпечує фінансову захист власника автомобіля у разі виникнення збитків, які він може завдати третім особам внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Обов’язкове покриття, яке має бути включене в поліс ОСЦПВ – це відповідальність за шкоду, завдану життю, здоров’ю та майну третіх осіб. Додаткові покриття можуть включати страхування власника автомобіля від ризику крадіжки, пожежі та інших подій.

Оформлення полісу ОСЦПВ зазвичай здійснюється у страховій компанії або через інтернет. Другий спосіб зараз дуже востребуван, бо займає мало часу та в деяких випадках ще й дешевший за паперовий. Для оформлення необхідно мати при собі документи, які підтверджують право власності на автомобіль, та заповнити необхідні форми.

Розглянемо відповідальність, яку покриває поліс ОСЦПВ

Поліс ОСЦПВ покриває відповідальність власника автомобіля перед третіми особами (тобто вам особисто страховка виплачена не буде, якщо ви були виновником ДТП. Якщо ви хочите захистити й свій автомобіль, то радимо укласти ще КАСКО), які були зазначені в договорі страхування, у випадку, якщо він завдав їм шкоду під час дорожньо-транспортної пригоди. При цьому, страхова сума може бути визначена різними способами, в залежності від умов договору страхування.

Дії власника автомобіля після дорожньо-транспортної пригоди

У разі дорожньо-транспортної пригоди, якщо власник автомобіля має поліс ОСЦПВ, він повинен повідомити про це у свою страхову компанію та надати всі необхідні дані та фото з місця пригоди.

Як наголошують фахівці British Insurance. Поліс ОСЦПВ є обов’язковим видом страхування, який забезпечує власника автомобіля фінансовим захистом у разі виникнення збитків, які він може завдати третім особам внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Правильне оформлення полісу ОСЦПВ та своєчасне повідомлення страховій компанії про пригоду допоможуть уникнути незручностей та забезпечити швидку виплату збитків потерпілим.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×