Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
385
385

Що вибрати: мотоблок або міні-трактор

Що вибрати: мотоблок або міні-трактор

Аграрні роботи завжди належали до важкої праці, тож механізація ручної роботи у селі ставиться у пріоритет. Добре, що асортимент мотоблочної техніки дозволяє придбати нехай і недорогого, але функціонального помічника на дачу.

Залежно від площі ділянки та запланованих робіт, можна купити мотоблок, мотокультиватор або міні-трактор. Вся малогабаритна мототехніка ефективно обробляє ґрунт, виконує важливі аграрні роботи, замінює ручну працю та економічно вигідна в господарстві. Щоб визначиться з вибором між мотоблоком та міні-трактором, спробуємо розібратися, чим вони відрізняються і особливості кожної техніки.

Мотоблок – корисний помічник на дачі

Мотоблок відрізняється від мінітрактора меншими габаритами та обмеженою потужністю. Щоправда, важкі дизельні мотоблоки можуть оснащуватися двигунами до 17 к.с. Умовно всі моделі можна поділити на класи:

  • легкі мотоблоки до 5 к.с.
  • середні 8-10 к.с.
  • важкі більше 10 к.с.

Легкі моделі використовують для роботи на теплицях та невеликих ділянках. Вони маневрені та нескладні в управлінні. Середні купують для ділянок від 60 соток, для них є великий вибір навісного обладнання. Важкі можуть важити до 300 кг, використовуються не тільки для обробки полів до 2 га, але і для вантажоперевезень.

Мотоблоки широко використовуються у селах, на дачах, фермах, у сільському господарстві. Вартість та обслуговування дешевше, ніж у трактора. Оснащуються бензиновим чи дизельним двигуном. Важкі мотоблоки з дизельним двигуном легко замінять міні-трактор за потужністю та функціоналом.

Мотоблоки зручніші і компактніші, вони легші і маневреніші за трактор, можна швидко навчитися керувати машиною. Якщо ділянка до 2 га, або є вузькі місця, схили – мотоблок найкращий варіант.

Доступність навісного обладнання дозволяє значно розширити функціональність. Можна придбати картоплекопалку або сажалку, підгортачі, плуг, снігоприбиральник, фрезу, або візок для вантажоперевезення. Витрата палива нижча, ніж у мототрактора.

Міні трактор

Мінітрактор має функціонал, аналогічний трактору. Від мотоблоків відрізняються потужністю та вагою. Двигун також може бути бензиновим або дизельним, є рульова колонка, коробка передач, трансмісія, а в розвинених моделях і кабіна.

Міні-трактори також поділяються за класом:

  • легкий трактор до 15 к.с.
  • середній до 30 к.с.;
  • важкий – від 30 к.с.

Щоб на 100% використати потенціал мінітрактора, ділянка має бути від 1 га. Обслуговування такої техніки складніше, витрата палива вища, але й ККД також вища.

63e651c03cb91.jpg

Міні-трактор часто вибирають не тільки для обробки ґрунту, але і для інших силових робіт у господарстві. Мотоблоки є оптимальними для ділянок до 1-2 га.

Якщо у вас є питання щодо вибору мотоблока або мінітрактора, звертайтесь за телефонами в інтернет-магазин Optoweek.com.ua. Кваліфіковані менеджери з багаторічною експертизою допоможуть обрати оптимальну агротехніку для обробки землі та допоможуть оформити замовлення з доставкою по Україні.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×