Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
69
69

Сонячна електростанція: складові та основні переваги

07e1b83 bpic1

Відновлювані джерела енергії стають дуже популярними останнім часом. Встановлення сонячної електростанції – можливість не тільки подбати про довкілля, а й заощадити на оплаті комунальних послуг. Щоб альтернативне джерело енергії працювало, знадобиться певна кількість елементів та комплектуючих.

Одними з основних є сонячні панелі або фотоелектричні модулі.

Ці пристрої відрізняються за енергоефективністю та потужністю, тому й продаються за різною ціною. Щоб вибрати ті, які зможуть частково або повністю покрити потреби об’єкта в електроенергії, варто звернутися до досвідчених фахівців. У компанії Solar-Tech допоможуть вибрати найкращі комплектуючі для електростанції, а також правильно спроєктують та встановлять її.

Сонячні батареї як головні складові станції

Щоб отримувати енергію небесного світила й користуватися нею, потрібно встановити фотоелектричні модулі. Купити сонячну панель тут https://solar-tech.com.ua/ua/solar-electricity/solar-panels/ варто, щоб оцінити усі переваги альтернативного джерела енергії. Дехто боїться, що станція не працюватиме в похмуру погоду або вночі, але цю проблему легко вирішити за допомогою акумулятора. Так називається пристрій, у якому згенерована вдень енергія буде накопичуватися.

Користуватися сонячними панелями дуже просто, головне – вибрати відповідне місце для встановлення. Це має бути сторона, на яку падає найбільше сонячного світла і де взагалі немає тіні, тоді конструкції працюватимуть на повну потужність. Найчастіше для монтажу вибирають дах будинку, якщо поруч немає високого, розлогого дерева, що затінятиме модуль. Достатньо заплатити за установку один раз, щоб користуватися станцією близько 20 років.

Сонячні батареї є екологічно чистими джерелами енергії, адже в їхньому складі немає токсичних речовин. Декого лякає висока вартість, проте встановлення станції дозволить зекономити, адже не доведеться сплачувати за комунальні послуги. Також потрібно враховувати, що для коректної роботи складових конструкції потрібен інвертор. Цей пристрій перетворює постійний струм, який виробляють панелі, на змінний, необхідний для живлення електроприладів.

Які головні переваги сонячної станції

Якщо спроєктувати й встановити систему за всіма правилами, не виникне жодних складнощів під час експлуатації. Для регіонів, де підключення до загального електропостачання стабільне, можна вибрати мережеве обладнання. Його головна особливість у тому, що воно дає можливість підключитися до «Зеленого тарифу». Тоді за надлишки згенерованої енергії власник отримуватиме виплату.

У регіонах, де підключення до загального енергопостачання нестабільне, або взагалі відсутнє, варто встановлювати акумулятори для сонячної електростанції. Це спеціальні накопичувачі, у яких збирається згенерована енергія для подальшого використання. Вона знадобиться для живлення електроприладів тоді, коли фотоелектричні модулі не працюють – наприклад, вночі або в похмуру погоду.

Сонячна електростанція: складові та основні переваги

Альтернативні джерела енергії для дому, представлені тут: https://solar-tech.com.ua/ua/, мають наступні переваги:

  • екологічність. Відновлювана енергія може витрачатися й надходити скільки завгодно разів, адже небесне світило існує вже багато мільйонів років. На відміну від корисних копалин, вона завжди існує в достатній кількості;
  • економія. Якщо встановити акумулятори, можна накопичувати енергію, щоб користуватися нею постійно і взагалі не залежати від централізованої мережі. «Зелений тариф» забезпечить додатковий пасивний дохід;
  • зручність. Достатньо правильно підібрати усі складові та встановити їх так, щоб вони працювали на повну потужність. У цьому допоможуть фахівці компанії Solar-Tech, які мають багатий досвід роботи з альтернативними джерелами енергії;
  • універсальність. Сонячну станцію можна встановити не тільки для побутових потреб. Альтернативні джерела часто використовують на підприємствах.

На сайті Solar-Tech продаються монокристалічні модулі, які стануть надійною та практичною складовою сонячної станції. Вони відрізняються за показниками потужності та максимальної напруги, тому серед них можна знайти найкращий варіант для різних користувачів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×