Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1
1

Стабілізатор напруги: для чого потрібен і як вибрати

5db6c19520ea0

Вимкнення електроенергії та стрибки напруги — часте і, здавалося б, звичне явище. Проте такі перепади здатні значно вплинути на роботу електроніки або навіть зіпсувати техніку. Доречно одразу подумати про те, щоб купити стабілізатор напруги.

Перетворювач у домі чи на робочому місці рівномірно розподілятиме потік струму в непередбачуваних ситуаціях і допоможе уникнути неприємних наслідків стрибків напруги.

Що таке стабілізатор напруги

Це електронний пристрій, який балансує і вирівнює потік вхідної напруги з мережі під час коливань, забезпечуючи на виході безпечний показник.

Для чого варто купити стабілізатор напруги

Перетворювач слугує надійним захистом для побутової та іншої техніки. Адже навіть невеликі коливання можуть вивести її з ладу, а окремі прилади при знижених значеннях струму взагалі не запустяться. У довгостроковій перспективі перепади напруги негативно впливають на роботу техніки та здатні істотно скоротити термін експлуатації.

Як працює пристрій і в чому його переваги

Зазвичай діапазон стабілізації коливається в межах 90-350 В. Однак на виході перетворювач завжди видає номінальний показник 220-230 В, чого достатньо для ефективної роботи побутових або робочих приладів.

Сучасні стабілізатори напруги дуже прості та зручні у використанні. Більшість із них демонструють такі переваги:

  • надійність;
  • довговічність;
  • високі швидкість і точність стабілізації;
  • простота експлуатації;
  • невеликі розміри.

Здебільшого перетворювачі працюють тихо. Лише деякі моделі характеризуються підвищеним рівнем шуму. Наприклад, ферорезонансні.

Багато новітніх пристроїв обладнано електронним табло, що відображає рівень вхідного і вихідного струму. Це дає змогу завжди відстежувати коливання в мережі.

Як вибрати

Щоб купити стабілізатор напруги, який підійде під ваші потреби, спершу рекомендуємо визначитися, для чого потрібен пристрій. Бувають локальні — для окремих приладів, і стаціонарні — для обслуговування всього будинку, офісу або робочого об’єкта.

Важливо перевірити, які відхилення в домашній електромережі переважають. Для системи з однією фазою краще купити стабілізатор напруги однофазний, з трьома фазами — трифазний або три однофазні.

Слід також розрахувати потужність пристрою. Якщо перетворювач вибирають для окремого приладу, його слід брати хоча б на 30% потужніший.

Під час купівлі стаціонарного стабілізатора рекомендується підсумувати споживану приладами електроенергію і додати до цієї цифри ще 20-30%.

Важливо, щоб залишався запас потужності. Адже коли падає мережева напруга, може знижуватися й ефективність стабілізатора.

Пам’ятайте, наявність стабілізатора напруги допоможе вам зберегти електроприлади та покращать життя.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×