Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
27
27

Стартер на мотоблок та маховик: чому ці деталі важливі

5125815390uuo

Будь-які аграрії використовують спеціальну техніку для того, щоб полегшити собі життя під час збирання врожаю. Але дуже часто в процесі роботи ці апарати перестають працювати. Причини можуть бути різні. Одна з них – зламаний стартер на мотоблок.

Під ним розуміють спеціальний механізм, який запускає двигун. Тобто це найважливіший елемент фермерських агрегатів. Також для нормального функціонування апарату важливо, щоб маховик був у відмінному стані.

Стартери для мотоблоків: особливості вузла

Ці деталі забезпечують запуск сільськогосподарської установки. Сучасні стартери для мотоблоків є надійними вузлами, але споживачі іноді стикаються з потребою їх відремонтувати. Зазвичай це незначні несправності, які можна усунути власноруч. Однак бувають випадки, коли відремонтувати деталь неможливо, тому доведеться звернутися до професійних майстрів або міняти на нову запчастину.

Недосвідченим фермерам експерти радять придбати стартер на мотоблок у профільному магазині. Це потрібно зробити, щоб не пошкодити сам вузол, який здійснює запуск двигуна мотоблока. Також можна звернутись за порадою до досвідчених аграріїв, проте вони теж рекомендуватимуть заміну механізму.

При виборі стартера мотоблока, варто прийняти до уваги, що існує два види такого механізму:

  1. Електричний. Він працює від акумуляторної батареї. Підходить не до всіх мотоблоків.
  2. Пружинний. Функціонує за допомогою напівавтоматичної пружини, яка запускає двигун.

Якщо цей механізм стартера вийшов з ладу, то його потрібно демонтувати та замінити. Вони всі промарковані та мають однаковий порядок монтажу.

Маховик до мотоблока: його роль в системі двигуна

Далі розглянемо специфіку ще однієї деталі фермерської техніки. Не менш важливою частиною апарату є маховик до мотоблока. Цей компонент має велику масу, завдяки чому відчутно знижується рівень вібрації під час роботи двигуна. Чим більша його маса, тим більшою інерцією він наділений завдяки накопиченню кінетичної енергії.

Маховик до мотоблока: його роль в системі двигуна

Зверху на цьому диску розміщений вінець. Це зубчате металічне кільце, яке застосовується під час запуску мотора стартером. Охолодження двигуна в мотоблоках може здійснюватися за допомогою вентилятора, який прикріплений до маховика, або безпосередньо до валу двигуна. Такий вузол часто виходить з ладу, оскільки зубчики ніяк не захищені від механічних ударів та зносу магнітів. Щоб робота продовжувалась, фермерам необхідно купити маховик на мотоблок в https://motoblok-tata.com.ua та правильно встановити його.

Вам нікуди не потрібно йти, бо замовлення можна зробити в інтернеті. На сайті Motoblok-TATA представлений широкий вибір комплектуючих для мотоблоків від провідних світових брендів за доступною ціною. Крім того, вас можуть проконсультувати фахівці щодо певного товару та надати професійні поради по догляду та встановленню. В компанії передбачена доставка замовленої продукції транспортною компанією «Нова Пошта».

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×