Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16
16

Старий флагман або новий середньобюджетник: який смартфон взяти для оптимальної продуктивності

Старий флагман або новий середньобюджетник: який смартфон взяти для оптимальної продуктивності

Якщо ви хочете оновити смартфон, але не готові витрачати кругленьку суму на новинки, у вас є два варіанти: купити флагман минулих років або новий середньобюджетник. Який з них краще виконуватиме завдання та не підводитиме у найвідповідальніші моменти? Розберемося!

Чи є різниця в продуктивності

Продуктивність — це перше, на що користувачі звертають увагу, вибираючи смартфон. Від неї залежать швидкість і плавніть роботи застосунків, ігор та мультимедіа. Можна подумати, що у старого флагмана перевага перед новими середньобюджетниками. Адже він оснащений топовим процесором і графічним чипом. Але все не зовсім так.

Наприклад, Samsung Galaxy S21 FE, випущений у 2022 році, отримав процесор Snapdragon 888 і 6 ГБ оперативної пам’яті. Він набирає близько 700 тисяч балів у бенчмарку Antutu, тоді як свіжий Galaxy A54 на Exynos 1380 з 6 ГБ ОЗП досяг 500 тисяч балів в аналогічному тесті. Отже, новий смартфон середнього рівня практично не поступається в продуктивності.

В інтернет-магазині від компанії Ельдорадо ви можете купити смартфон будь-якої цінової категорії з офіційною гарантією. Доступна оплата товару готівкою під час отримання, карткою на сайті або оформлення розстрочки. Відвідайте розділ з відгуками, де реальні власники діляться досвідом використання.

Старий флагман або новий середньобюджетник: який смартфон взяти для оптимальної продуктивності

Наскільки хороший екран у флагмані

Старі телефони часто отримують екрани з роздільною здатністю Quad HD. Це дозволяє насолоджуватися деталізованим зображенням і широким кутом огляду. Але такі екрани споживають більше енергії. Нові середньобюджетники отримують дисплеї Full HD, що дає меншу чіткість, зате більше економить заряд.

Більш доступні смартфони не програють топовим моделям минулих років у частоті оновлення екрана. Зараз можна купити пристрій середнього класу з матрицею на 120 Гц, тому якщо ви цінуєте плавність екрана, то не потрібно шукати старий флагманський смартфон. «Середняки» зможуть забезпечити вам комфортну взаємодію з інтерфейсом та іграми.

Хто краще за автономністю

Ще один критерій, який важливий для багатьох користувачів, — це час роботи смартфона від одного заряду. Тут все залежить від місткості батареї та енергоефективності компонентів. Загалом нові доступні смартфони перемагають у цьому «забігу».

По-перше, у телефони встановлюють більш місткі акумулятори. Наприклад, у Xiaomi Redmi Note 12 Pro батарея на 5000 мАг, а у флагмана Xiaomi 12 — 4500 мАг. По-друге, нові середньобюджетники оснащують енергоефективними чипами, які не так швидко витрачають заряд. Свіжі смартфони середнього рівня кращі в тестах автономності.

Як бачите, нові смартфони середнього класу практично не поступаються флагманам минулих років. До того ж старі пристрої складно знайти, тому простіше взяти більш свіжу модель.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×