Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4
4

Стислий гайд по вибору зволожувача повітря

Стислий гайд по вибору зволожувача повітря

Лікарі рекомендують підтримувати в житлових приміщеннях сталий рівень вологості та оптимальний температурний режим цілий рік. Це дозволить уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, забезпечити гарне самопочуття та покращити якість сну.

Щоб створити оптимальний мікроклімат, потрібен сучасний девайс — зволожувач повітря. Він компактний, зручний у використанні, ефективний. Наразі серед асортименту магазинів можна вибрати й купити зволожувач повітря з додатковими функціями. У статті детальніше розберемося з особливостями вибору такого пристрою.

Основні різновиди зволожувачів

Прилад особливо корисний у зимовий період, коли активно використовуються системи опалення та додаткові обігрівачі. Вони висушують повітря, спричинюючи пересихання слизових оболонок тіла. Це призводить до погіршення самопочуття, частих застудних захворювань, підвищення ризику виникнення алергічних реакцій.

Влітку зволожувачі активно використовуються в приміщеннях задля зменшення обсягу пилу, що потрапляє з вулиці через відкриті вікна. У періоди максимальної спеки повітря в житлових приміщеннях також сильно висушується. Щоб позбавитися таких проблем, варто заздалегідь подбати про наявність побутового зволожувача. Виробники випускають кілька видів.

  1. З гарячою парою — за годину в середньому випаровує близько 700 мл води. У спеціальному бачку розігрівається рідина за принципом звичайного електрочайника. У процесі починає виділятися пара, яка своїми мікрочасточками поступово насичує повітря навколо. Корпус виготовлений з термостійкого пластику, а прилад автоматично вимикається, коли закінчується вода.
  2. Ультразвуковий — всередині корпусу відбуваються мікрочастотні коливання, які швидко збивають воду в окремі крапельки. Вентилятор поступово виділяє в приміщення цей туман, який насичує повітря вологою. Пристрої працюють дуже тихо, тому їх зручно використовувати вночі. Зазвичай є регулятор інтенсивності роботи з кількома зручними режимами.
  3. Мийки повітря — досить дорогі девайси, які одночасно очищують та зволожують повітря.

На які характеристики зволожувача варто звернути увагу

Під час вибору пристрою слід орієнтуватися на площу приміщення, рівень зволоженості повітря, активність використання та власний бюджет.

  1. Дистанційне керування або наявність таймера — такі можливості дозволяють повноцінно контролювати періодичність роботи пристроїв, заздалегідь задавати період їхнього функціонування. Зволожувач може автоматично вмикатися та вимикатися, створюючи оптимальний мікроклімат.
  2. Об’єм резервуара. Чим він більший — тим рідше треба заливати воду, чим менший — тим більш компактним буде пристрій.
  3. Продуктивність. Звертайте увагу на те, який об’єм рідини може виділяти зволожувач у вигляді пари чи туману відносно площі вашого житла.
  4. Режим підсвітки. Оптимальний варіант для використання вночі, наприклад, у дитячій кімнаті. Такі моделі можна купити на сайті allo.ua в Дніпрі.

Використання побутових приладів дозволить створити приємний мікроклімат у будинку.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×