Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
39
39

Свіжообсмажена кава: в чому користь і переваги

4391146043 w640 h640 4391146043

Свіжообсмажена кава: в чому користь і переваги

Кава – особливий напій, який п’ють в чистому вигляді та поєднують з іншими компонентами. Щоб вона була дійсно смачною та ароматною, треба уважно підійти до вибору зерен. Найголовніше звернути увагу на сорт кави.

Переважно для приготування напоїв використовують арабіку та робусту. Також в пакеті може бути купаж цих сортів. Ще один важливий момент, на який варто звернути увагу, – дата обсмаження. Чому варто купити свіжообсмажену каву в особливій упаковці – в нашому огляді.

Що таке «свіжообсмажена кава»

Зерна кави обов’язково підлягають обсмаженню. Тільки в такому вигляді вони підходять для заварювання гарячих напоїв. Під час обжарювання з зерен видаляються залишки вологи. Вони розкривають багату палітру смаку та аромату. При цьому велике значення має дата обсмаження. Кава знаходиться на верхівці свого смаку, коли з цього моменту пройшло 3-14 днів. Саме такі зерна вважаються свіжообсмаженими. Якщо з моменту обробки пройшло більше днів, то це вже стара кава. Вона відрізняється від напоїв, приготованих з зерен свіжого обсмаження, неприємною гіркотою. Крім того, в неї відбуваються хімічні процеси, які можуть нашкодити здоров’ю. людини.

Переваги свіжообсмаженої кави

Професійні баристи та тонкі цінувачі кави вибирають саме зерна свіжого обсмаження. І це невипадково, бо така кава має багато переваг:

  1. Аромат – багатий, який швидко поширюється по приміщенню. В ньому можна відчути звичні ноти гіркоти, до яких приєднуються цікаві квіткові, фруктові та ягідні мотиви. Така композиція не може бути в каві старого обсмаження.
  2. Смак – розкривається поступово. В ньому можна відчути гіркоту та кислинку, характерні для будь-якої кави. Також в смаку присутні ноти горіха, шоколаду, карамелі, квітів. Ці мотиви дуже легкі, не нав’язливі.
  3. Тонізуючий ефект – його забезпечує виключно кава свіжого обсмаження. Стара кава не подарує бадьорості.
  4. Універсальність – зерна свіжого обсмаження можна використовувати для приготування будь-яких напоїв. Особливо насиченим виходить еспресо, на основі якого готують інші напої: американо, латте, капучино тощо.

Користь для здоров’я

Сама по собі кава має тонізуючий ефект. Цей напій п’ють, щоб отримати заряд бадьорості на весь день. Свіжообсмажена кава бадьорить краще. До того в ній більше антиоксидантів, які служать профілактикою від онкологічних хвороб. Вони покращують роботу імунної системи. Отже, ви будете рідше хворіти та почувати себе набагато краще. Крім того, кава підвищує працездатність розуму. Тому напої зі свежообсмажених кавових зерен рекомендується пити під час сесій та авралів на роботі.

Як вибрати та зберігати каву свіжого обсмаження

При виборі слід враховувати час та місце обсмаження зерен. Ідеальним терміном вважається 3-14 днів з моменту обсмаження кавових бобів. Краще за все вибирати каву, яка була обсмажена в Україні. Так вдається зберегти свіжість обсмаження. Під час транспортування, якого не уникнути у разі імпорту, втрачається ця свіжість. Отже, готові напої не будуть такими смачними та ароматними.

При виборі кави слід звернути увагу на упаковку. Вона має бути не прозорою. Тільки така упаковка може зберегти свіжість зерен під час перевезення та зберігання. На ній обов’язково має бути клапан для газу.

Зерна слід зберігати при кімнатній температурі не вище за +27 градусів. Також можна відправити упаковку до морозильника. Низька температура уповільнить хімічні процеси в каві та довше збереже її властивості.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×