Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
11
11

Unex Bank: європейський банк з українським характером

645

До 2021 року невеличкий Юнекс Банк був майже непомітним. Не надто жваві спроби вийти на ринок роздрібних банківських послуг, технологічне відставання та невелика мережа відділень – ось, що уявляв собою банк, якому 2023-го виповнилося вже 30 років.

Проте вже навесні 2022-го про банк заговорили. Приводом став запуск благодійної ініціативи, що була реалізована у співробітництві із криптофондом. Світова криптоспільнота збирала кошти на допомогу, фонд конвертував їх у звичайні гроші та погоджував допомогу, банк взяв на себе усі питання випуску онлайн-карток і зарахування коштів. Проект вдалося запустити за лічені тижні, тож навесні тисячі українських жінок з маленькими дітьми отримали безповоротну фінансову допомогу, що була так потрібна, особливо в перші місяці після початку війни.

Не диво, а звичайна робота

У червні 2020 року UnexBank посідав 57 місце з поміж 69 українських банків за розміром активів. За три роки він посідає вже 39 місце у загальному ранкінгу, майже втричі збільшивши активи. Так, за цей час в Україні поменшало й банків – зараз їх лише 61, але далеко не тільки ця обставина дозволила банку зробити такий ривок.

Історія змін Юнекс Банку почалася у квітні 2021 року, коли невеличку фінустанову придбали чеський банкір Іван Світек, що вже мав досвід роботи в Україні, та одна з найбільших інвестиційних компаній країни Dragon Capital.

Перший рік після зміни власників в банку пішов на формування команди та надолуження решти ринку за базовими технологіями. В той час усі лідери ринку вже мали можливість відкривати картки онлайн, видавали кредити за лічені хвилини. Але в Юнексі все це було лише мрією. Менше ніж за рік її не просто вдалося втілити, а й перевершити. А ще трохи згодом, восени 2022-го, український медіа-простір сколихнула сенсаційна новина: Unex Bank першим в Україні запустив картку, яка дозволяє розраховуватись за рахунок крипти у звичайних магазинах.

На той момент вже близько року аналогічного продукту чекали від іншого банку – одного з технологічних лідерів українського ринку. Але з готовим продуктом зміг вийти Unex Bank. Фінустанова, про яку ще кілька років тому майже ніхто й не чув.

Цьому передувала серйозна технологічна, цифрова та процедурна трансформація банку. В основі якої лежить так званий універсальний онбордінг. Щось на кшталт онлайн відділення банку, що у суворій відповідності до чинних вимог регулятора дозволяє надавати українцям майже будь-які фінансові послуги дистанційно.

Вікно в онлайн

В Unex Bank пояснюють: цифрове вікно в банк – надважлива подія в історію банку, яка, щоправда, малопомітна для пересічного клієнта. Адже він отримує конкретну послугу і звертає увагу насамперед на її характеристики. Як називається та як працює система, що обслуговує десятки непомітних процесів – для нього не має значення.

Але саме вона є тим елементом, що дозволяє дуже швидко налаштувати онлайн-видачу нового продукту. Так, восени минулого року Unex Bank почав оформлювати онлайн депозитні вклади усім бажаючим українцям. Для цього не треба було навіть встановлювати додаток банку на смартфон.

Трохи згодом в Unex Bank з’явилася й можливість оформлювати швидкі кредити готівкою без необхідності відвідувати відділення. Зараз усі основні послуги можна оформити онлайн.

Останніх стає дедалі більше. Не так давно Unex Bank запустив картку розстрочки Мед, за якою можна оплачувати покупки в магазинах-партнерах частинами без жодної копійки переплат. Та й за класичними послугами, на кшталт платіжної картки, тут пропонують європейську якість на щедрих українських умовах. Включаючи відсотки на залишок власних коштів та кешбек, за яким не треба обирати категорії щомісяця.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×