Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
206
206

УЗД грудей: як підготуватись

УЗД грудей: як підготуватись

Мінімум один раз на рік жінці варто проходити діагностику молочних залоз. Особливо це стосується пацієнток віком від 30-40 років, а також тих, що мають в анамнезі рак грудей або яєчників, генетичну схильність.

Процедура є безболісною та неінвазивною, може проводитись потрібну кількість разів. Чи потрібна спеціальна підготовка до УЗД грудей? Індивідуально лікар може порекомендувати пройти обстеження на 7-14 добу менструального циклу.

Але для жінок, які тривалий час приймають гормональні препарати, включаючи контрацептиви, такої необхідності не існує. Тож, прийти на ультразвукову діагностику молочних залоз ви можете у зручний для вас час, без спеціальної підготовки. Якщо за попередніми результатами обстежень в тканинах грудей виявлені підозрілі новоутворення, УЗД може поєднуватись з біопсією. В такому випадку застосовується тонка голка та знеболення не потрібне.

Покази до УЗД молочних залоз

За рекомендаціями ВООЗ обстеження грудей жінкам слід проходити 1 раз на 6 місяців. Це забезпечить профілактику раку, дозволить запобігти ускладненням, виявити хворобу на початковій стадії та застосувати ефективний спосіб лікування. Вам варто пройти діагностику, якщо наявні такі симптоми та стани:

  • новоутворення в груді, які легко виявити при пальпації;
  • збільшення лімфатичних вузлів під пахвами;
  • патологічні виділення з сосків;
  • болі у грудях, що турбують тривалий час;
  • зміна форми грудей, сосків;
  • висип на шкірі, почервоніння, запалення.

Також на дослідження вас може скерувати лікар.

УЗД грудей з біопсією: підготовка

Часто для уточнення діагнозу лікар скеровує на УЗД молочних залоз з біопсією тонкою голкою. Процедура триває 10-15 хвилин, є безболісною. В зоні локалізації підозрілого новоутворення робиться прокол та клітинний матеріал акуратно збирається голкою. До такого обстеження слід підготуватись:

  • за 24 години відмовитись від вживання алкоголю;
  • за 72 години не приймати препарати, які впливають на згортання крові;
  • за 3-5 днів утриматись від надмірних фізичних навантажень.

За результатами аналізу можна диференціювати новоутворення та обрати найкращу терапію.

Записатись на діагностику грудей

Якщо у вас з’явились тривожні симптоми, краще одразу звернутись за консультацією до лікаря та пройти УЗД молочних залоз. До ваших послуг Родина — сучасна клініка у Львові, в якій працюють досвідчені спеціалісти, є все необхідне обладнання, лабораторія для досліджень. Також на базі медичного центру є операційна та стаціонар, де проводять малоінвазивні операції.

Для запису на діагностику скористайтесь онлайн формою на сайті. Також ви можете зателефонувати адміністраторам та узгодити час вашого візиту, уточнити вартість послуги, обрати лікаря.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×