Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
4
4

Відомі фестивалі пива: де можна спробувати різні смаки

oktoberfest

Пиво залишається улюбленим напоєм для багатьох людей. Цікаво пізнавати нові смаки, шукати найкращі закуски, та просто проводити весело час у приємній компанії. І на честь цього напою, який займає друге місце по популярності у світі, одразу після води, організовують щорічні фестивалі.

Які бувають пивні фестивалі

Фестиваль – це окреме задоволення, адже там можна не просто спробувати нові сорти пінного та закусок, а й поспілкуватись з однодумцями, обмінятись враженнями, цікаво провести час. На подібних заходах пропонують великий вибір сувенірів, напоїв та закусок з собою. А поки ви не на фестивалі, можно купити пиво від відомих виробників в інтернет-магазині. Найвідоміші наступні міроприємства:

  1. Октоберфест. Традиційно проводиться у Мюнхені на початку жовтня, йде близько двох тижнів. Налічує більше 200 років і є найвідомішим у світі. Подається продукція від найкращих місцевих пивоварень, які варять спеціальні октоберфестові сорти. Тут найбільша кількість атракціонів та розваг, адже його відвідує більше 6 млн людей щорічно.
  2. CannstatterVolksfest. Проводиться в німецькому Штутгарті приблизно в той же час, що й попередній. Орієнтований більше на сімейне відвідування, супроводжується ярмаркою та парадом.
  3. Пивна миля. Знову германія, на цей раз Берлін. Проводиться в перші вихідні серпня на пішій алеї довжиною в милю. Її ділять на 21 регіон, в кожному із яких свої закони.
  4. ZlatáPivniPečet. Чешське свято, де пробують різні сорти лагеру, переважно крафтові. Обов’язкові музичні концерти із танцями.
  5. PilsnerFest. Фестиваль на честь знаменитого пива Пілзнер, який проводять з дня заснування пивоварні. В список розваг входять атракціони, змагання і екскурсія по будівлі.
  6. Great British Beer Festival. Лондонське міроприємство, яке називають “найбільшим пабом у світі”. Там дегустують сотні сортів елю, традиційного англійського пива.
  7. Китайський пивний фестиваль. Проводиться в Циндао, переважно з безплатним входом, хоча це найкрупніше пивне свято в Азії.

Більшість проходить в Германії та Чехії, оскільки це визнані лідері у сфері якісного натурального пива. Туди варто з’їздити й поза рамками фестивалів, оскільки пивний туризм там широко розвинений.

Чим займаються на пивних фестивалях

Головною незмінно буде дегустація різних сортів, деякі виробники спеціально до цього заходу готують нові або особливі смаки, які не спробуєш за інших обставин. Деколи їх суміщають із презентаціями. Переважно присутні палатки закусок: автентичних, традиційних чи органічних.

Оскільки зараз поширена турбота про здоров’я, стає все більше натуральних смаколиків для веганів, вегетеріанців, ЗОЖників. Цікаві закуски та напої можна придбати в інтернет-магазині MAUDAU, щоб доповнити улюблений напій.

На більшості фестивалів є інші розваги, як пивний армреслінг, різні види змагань, деколи каруселі чи вистави. Можна зустріти невеликі магазинчики сувенірів та приколів. Але кожне міроприємство старається завести власну ізюминку, яка буде їх відрізняти від інших.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу