Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19
19

Вплив спеки на акумуляторну батарею

image

Багато людей у спекотну літню погоду відчувають певну млявість. Акумуляторна батарея почувається не краще. Насправді під впливом критичних високих температур батарея навіть може вийти з ладу. Нижче описано, що відбувається з акумулятором у спеку та як за будь-якої погоди отримати максимальну вигоду з цього важливого компонента автомобіля.

Вплив літньої спеки на акумуляторну батарею

У спеку у людини з’являється більше потреб. Наприклад, після короткої прогулянки йому хочеться випити склянку холодної води. Виявляється, і акумулятор може відчувати спрагу. Під впливом високої температури випаровується електроліт, що призводить до зниження заряду батареї.

При нагріванні акумуляторної батареї її внутрішні компоненти починають кородувати, що не найкраще впливає на її працездатність. Це називається тепловим зносом.

Більше того, висока температура сприяє прискоренню процесу кородування. Утворення корозії призводить до незворотного пошкодження внутрішніх компонентів акумулятора, що ще небезпечніше, ніж її «висихання».

Більшість акумуляторних батарей є герметичною конструкцією, тому не вимагають технічного обслуговування. Тим не менш, вони мають спеціальне контрольне віконце або індикатор, які дозволяють визначити рівень електроліту.

Коли настає зима, достатньо лише незначного зниження температури, щоб почалися проблеми із запуском двигуна (якщо акумуляторна батарея постраждала від високих температур у літній період). Холод згубний для акумулятора, але і спека – не краще.

З усього вищесказаного можна дійти невтішного висновку, що спека розряджає акумулятор.

Способи підвищення жаростійкості акумуляторної батареї

У якому б регіоні не експлуатувався автомобіль, він у будь-якому випадку піддаватиметься впливу високих та низьких температур у ту чи іншу пору року. Нижче наведено рекомендації, які допоможуть акумулятору пережити спекотне літо.

* Уникайте коротких поїздок. У такому режимі руху акумуляторна батарея просто не встигає заряджатися, що в результаті загрожує зниженням її заряду.
* Виходячи з автомобіля, двічі перевірте прилади зовнішнього та внутрішнього освітлення та переконайтеся, що вони вимкнені.
* У спеку розрядка акумулятора прискорюється, тому слід частіше виконувати його підзарядку, особливо якщо автомобіль експлуатується досить рідко.
* Слідкуйте за чистотою акумуляторної батареї та її полюсних штирів. Бруд є провідником, що сприяє розрядженню батареї.
* Не використовуйте електроустаткування, наприклад радіоприймач, при вимкненому двигуні.
* Паркуйте автомобіль у затіненому місці або гаражі, щоб уникнути попадання на нього прямих сонячних променів.
* Більшість акумуляторів, що встановлюються в моторному відсіку, оснащені теплозахисним екраном. У жодному разі не знімайте його.

Ознаки порушення роботи акумулятора

На щастя, існують певні ознаки про те, що з акумулятором виникли проблеми. Одні з них абсолютно зрозумілі, а ось інші вимагають ретельнішої перевірки батареї.

* При запуску двигуна колінвал прокручується повільніше, ніж зазвичай.
* Увімкнення на панелі приладів індикатора Check engine («Перевірте двигун») або індикатора низького заряду акумуляторної батареї.
* Зниження рівня електроліту в акумуляторній батареї.
* Здуття корпуса акумулятора.
* Утворення корозії на штирях акумулятора, до яких приєднуються кабелі.
* Тьмяне світло фар або плафонів освітлення салону.
* Вік акумуляторної батареї становить понад три роки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×