Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
38
38

Вибір мультиметра: на що звернути увагу?

54566

Мультиметр – це універсальний прилад для вимірювання різних величин в електротехніці. Він дає змогу працювати з такими величинами: напруга, сила струму, опір, ємність, частота і температура.

Вимірювальний прилад, застосовується для діагностики електричних ланцюгів, а також для перевірки працездатності мобільних пристроїв.

Особливості різних видів тестерів

Існує безліч різних мультиметрів, кожен з яких має індивідуальні особливості:

  • аналоговий – це класичний тестер, який показує значення величин на шкалі. Його перевага – висока точність вимірювання на рівні п’яти відсотків. Однак мінусом є те, що робота з ним вимагає істотного досвіду.
  • цифровий – електронний прилад із максимально точним вимірюванням, який показує результати на РК дисплеї. Плюсом даного мультиметра є його простота у використанні та висока точність вимірювань на рівні 0,5 відсотків. Але під час роботи зі змінним струмом можуть бути досить серйозні відхилення від реальних значень.
  • автоматичний – це більш досконала модифікація цифрового мультиметра, який дає змогу вимірювати напругу, силу струму, опір, ємність та інші показники з високою точністю. Його перевага – він автоматично обирає діапазон вимірювання, що унеможливлює помилки при неправильному виборі діапазону.

Ключові моменти під час вибору вимірювального обладнання

Під час вибору мультиметра необхідно звернути увагу на такі критерії:

  1. Діапазон вимірювань – це важливий параметр, який встановлює максимальне і мінімальне значення вимірюваних величин.
  2. Точність вимірювання – це показник, який вказує на можливу помилку результатів.
  3. Функціональність – необхідно переконатися, що мультиметр може виконувати всі потрібні функції в заданих умовах. Наприклад, так званi токовi клiщi можна замовити тут https://www.aks.ua/catalog/multimetry/vid-ustroistva/tokovaya-kleshnya
  4. Ступінь захисту – важливий параметр, який дає змогу оцінити ступінь захисту мультиметра від пилу та вологи.

На що впливають додаткові функції?

Загалом вибір мультиметра має бути зроблений виходячи з передбачуваної сфери застосування, щоб він міг забезпечити точність вимірювань, достатню кількість діапазонів вимірювань і додаткових функцій, які знадобляться під час роботи з електротехнікою. Величезна кількість фірм пропонують свої моделі, з розмаїттям додаткових функцій, і вибір певної моделі має здійснюватися на основі конкретних вимог і можливостей.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×