Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
55
55

Види діуретиків та особливості їх застосування

Зображення1

Для виведення з організму солей та зайвої рідини використовуються спеціальні медичні засоби – діуретики. Інша їх назва – сечогінні препарати. Існує велика кількість захворювань, що призводять до затримки води в організмі. Наприклад, набряки ніг можуть свідчити про порушення в роботі нирок або проблеми з обміном речовин.

Неприпустимо самостійно призначати використання таких препаратів, користуючись порадами з інтернету. Тільки спеціаліст може порекомендувати засіб, спираючись на отримані аналізи та обстеження. Замовити призначені ліки завжди можна в інтернет-аптеці «Бажаємо здоров’я».

Види діуретиків

Небезпека самостійного вибору полягає в особливостях механізму дії сечогінних засобів. Всі вони призводять до втрати зайвої води, але роблять це по-різному. Розрізняють такі групи ліків:

  • петльові;
  • тіазидні;
  • калійзберігаючі;
  • рослинного походження.

Кожен із засобів призначається при певному захворюванні. Наприклад, якщо тиск високий, то лікар призначає тіазидні сечогінні. Вони чинять комплексну дію: крім усунення зайвої рідини, препарати розслабляють кровоносні судини.

Деякі особливості кожного типу

Тіазидні препарати не дають ниркам всмоктувати натрій. Саме цей мікроелемент в організмі призводить до затримки рідини та пов’язаних з цим проблем. Діють тіазидні діуретики швидко, а приймати їх можна протягом трьох місяців.

Петльові сечогінні отримали свою назву через область своєї дії – петля Генгле у нирках. Цю групу ліків призначають в тяжких ситуаціях, коли необхідна висока швидкодія. Наприклад, при сильних набряках. Ці діуретики призводять до швидкої втрати калію, тому їх заборонено приймати вагітним.

Недостатня кількість калію призводить до проблем із серцем. Щоби не втратити калій, є спеціальні сечогінні засоби – калійзберігаючі. Варто зазначити, що і надлишок цього мікроелементу шкідливий, тому рівень калію потрібно контролювати.

Найбезпечніші сечогінні мають рослинну основу. Проте вони починають свою дію лише через кілька днів після приймання.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу